АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 18°C
Харків: 19°C
Дніпро: 20°C
Одеса: 22°C
Чернігів: 18°C
Суми: 17°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 14°C
Рівне: 15°C

ОАЕ стали другою державою, яка прийняла посла від талібів

Читать на русском
ОАЕ стали другою державою, яка прийняла посла від талібів
ОАЕ стали другою державою, яка прийняла посла від талібів

Міністерство закордонних справ Афганістану, яке контролюється талібами, повідомило про призначення свого першого акредитованого посла в Об’єднаних Арабських Еміратах.

Цю інформацію наводить Reuters.

У Міністерстві закордонних справ повідомили в середу, що Мавлаві Бадреддін Хаккані був призначений послом та вручив свої вірчі грамоти помічнику заступника міністра закордонних справ ОАЕ з протокольних питань.

Уряд Талібану не отримав офіційного визнання жодною іноземною державою, і тільки Пекін офіційно прийняв вірчі грамоти дипломата. Талібан також надіслав послів до кількох країн, зокрема до сусіднього Пакистану, для очолення дипломатичних місій у статусі «тимчасових повірених у справах».

Талібан має економічні зв’язки з ОАЕ, які отримали контракти на управління аеропортом Кабула у 2022 році. Міністр внутрішніх справ Сіраджуддін Хаккані, якого США визнали «спеціально визначеним світовим терористом», зустрічався з президентом ОАЕ шейхом Мохаммедом бін Заїдом Аль Нагаяном в Абу-Дабі в червні.

Таліби увійшли до столиці Афганістану 15 серпня 2021 року, коли афганські сили безпеки, створені за підтримки Заходу, розпалися, а підтримуваний США президент Ашраф Гані втік.

Хоча Китай і ОАЕ офіційно не визнали адміністрацію Талібану й не підтвердили жодних змін у відносинах, дипломати та міжнародні аналітики вказують, що офіційне прийняття посла може свідчити про покращення зв’язків.

Багато урядів, включаючи Вашингтон, заявили, що шлях до будь-якого офіційного визнання Талібану можливий тільки після змін у політиці щодо захисту прав жінок.

Талібан у свою чергу стверджує, що поважає права жінок відповідно до свого тлумачення ісламського права.


Теги: Абдулла бин Заид Аль НахайянСираджудин ХакканиМавлави Бадредин ХакканиАфганістанАфганистанпослыпослиТалибанТалибыОАЭОАЕ

Дата і час 22 серпня 2024 г., 21:29     Переглядів Переглядів: 1867
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.068863