АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 22°C
Харків: 23°C
Дніпро: 24°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 21°C
Суми: 22°C
Львів: 12°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 14°C

Шмигаль: В Україні запроваджується принцип «воюй або працюй»

Читать на русском
Шмигаль: В Україні запроваджується принцип «воюй або працюй»
Шмигаль: В Україні запроваджується принцип «воюй або працюй»

В Україні запроваджується принцип «воюй або працюй» – уряд має намір задіяти ряд заходів, щоб вивести ринок праці з тіні.

Про це прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив під час форуму «Україна 2024. Незалежність».

«З початком повномасштабного вторгнення Україна втратила 3,5 мільйона робочих місць. Ми фактично втратили в 2022 році 30% нашої економіки, нашого ВВП. Сьогодні, щоб підтримувати наших військових, ми повинні мати щонайменше 10 мільйонів робочих місць. А офіційно ми бачимо менше ніж 8 мільйонів робочих місць. Ми розуміємо, що в економіці є ціла низка професій, які працюють у тіні, не платять офіційно податки, які сьогодні критично потрібні нашому бюджету, нашим Збройним силам. Принцип «воюй або працюй» не новий, його озвучував президент України, ми всі із цим принципом згодні. У державі, яка бореться за своє виживання, не може бути людей, які стоять осторонь: люди повинні або воювати, або робити все, щоб забезпечити тих, хто воює, усім необхідним», – пояснив прем’єр.

За його словами, детінізація включає не лише заходи для осіб, які працюють та отримують заробітну плату в конвертах, а й завдання повернути українців з-за кордону, щоб вони працювали і сплачували податки тут.

Шмигаль нагадав, що Україні в цьому році потрібно додатково 500 млрд гривень на військові потреби. Планується отримувати ці кошти за рахунок внутрішніх запозичень, збільшення ставки податку на прибуток для банків, а також шляхом підвищення податків.


Теги: УкраїнаУкраинаШмигаль ДенисШмигальШмыгаль ДенисШмыгаль

Дата і час 27 серпня 2024 г., 13:47     Переглядів Переглядів: 2258
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.655572