АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 15°C
Харків: 14°C
Дніпро: 16°C
Одеса: 19°C
Чернігів: 14°C
Суми: 14°C
Львів: 13°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 15°C
Рівне: 15°C

Politico: Угорщина та Словаччина відмовилися схвалити удари України по Росії західною зброєю

Читать на русском
Politico: Угорщина та Словаччина відмовилися схвалити удари України по Росії західною зброєю
Politico: Угорщина та Словаччина відмовилися схвалити удари України по Росії західною зброєю

Словаччина разом з Угорщиною відмовились підтримати удари України по Росії з використанням західної зброї, наданої Києву. В обох країнах діють дружні Москві режими.

Про це повідомляє Politico.

Як зазначає видання, після прибуття до будівлі Ради ЄС у Брюсселі головний дипломат ЄС Жозеп Боррель закликав скасувати обмеження щодо використання Україною наданої зброї для ураження цілей у Росії.

"Зброя, яку ми постачаємо Україні, повинна використовуватися в повному обсязі, і обмеження повинні бути зняті, щоб українці могли націлюватися на ті місця, звідки Росія їх бомбардує. Інакше ця зброя безвартісна", – сказав Боррель.

На ранковій зустрічі міністрів ЄС також був присутній міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. Чиновник, обізнаний з перебігом переговорів, повідомив Politico, що Кулеба закликав міністрів ЄС дозволити Україні атакувати об’єкти на території Росії, підкреслюючи, що цю пропозицію не слід вважати ескалацією.

За словами чиновника, заклик Кулеби і заклики Борреля надати Києву свободу дій у використанні зброї отримали підтримку на зустрічі від Франції, Швеції, Латвії, Нідерландів і Польщі, деякі зазначили, що міжнародне право не забороняє країні вторгатися на територію агресора з метою самооборони.

Угорщина та Словаччина, з дружнім Москві урядом Роберта Фіцо, висловилися проти.

Як зазначає Politico, відносини між Угорщиною та ЄС вже тривалий час були складними, але різко погіршилися після того, як Будапешт отримав ротаційне головування у Раді ЄС в липні. Низка міністрів закордонних справ ЄС бойкотували заплановану зустріч у Будапешті, вирішивши натомість провести власний саміт з закордонних справ у Брюсселі.

На запитання журналіста, чому зустріч відбулася в Брюсселі, а не в Будапешті, Боррель відповів: "Тому що я так вирішив. Я вважав, що набагато доцільніше провести це в Брюсселі, оскільки деякі позиції, висловлені угорським урядом, прямо суперечать спільній зовнішній політиці та політиці безпеки. Набагато краще було б зробити це вдома", – додав він.


Теги: ВойнаВійнаУкраїнаУкраинадалекобійні ракетиРоссияРосіяСловаччинаСловакияУгорщинаВенгрия

Дата і час 30 серпня 2024 г., 11:00     Переглядів Переглядів: 1716
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.078027