АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 13°C
Харків: 11°C
Дніпро: 13°C
Одеса: 16°C
Чернігів: 13°C
Суми: 11°C
Львів: 14°C
Ужгород: 15°C
Луцьк: 15°C
Рівне: 16°C

На Курщині розпочали формування «загонів добровольців» у відповідь на операцію ЗСУ

Читать на русском
На Курщині розпочали формування «загонів добровольців» у відповідь на операцію ЗСУ
На Курщині розпочали формування «загонів добровольців» у відповідь на операцію ЗСУ

Російська адміністрація створює нові "добровольчі загони" територіальної оборони в спробі відповісти на український наступ в Курській області. Вона вирішила набрати близько 1600 новобранців на шестимісячні контракти, яких обіцяють навчити воювати разом із регулярними військами.

Такі дії лише підкреслили небажання російського диктатора Путіна серйозніше протистояти операції ЗСУ шляхом мобілізації чи масштабних передислокацій військ із фронту. У першому випадку він остерігається громадського невдоволення, а в другому – можливих збоїв у наступальних операціях ЗС РФ на сході України, зазначив Інститут вивчення війни (Institute for the Study of War, ISW).

Зазначається, що виконуючий обов’язки губернатора Курської області Олексій Смирнов публічно оголосив 29 серпня про створення так званого добровольчого загону "БАРС-Курськ". Він повідомив, що його основною функцією буде "гарантування безпеки" в регіоні під час української наступальної операції, а також проведення переселення прикордонних міст і сіл області в подальшому.

За його словами, загін співпрацюватиме з російськими військовими та оперативним штабом з боротьби з тероризмом, які займаються російською відповіддю на атаки ЗСУ в Курській області, й надаватиме гуманітарну підтримку мешканцям на кордоні.

Він запевнив, що "добровольці" підпишуть шестимісячні контракти, пройдуть навчання та отримають "усю необхідну" зброю для виконання своїх обов’язків. Оголошення про набір новобранців у "БАРС-Курськ" місцеві чиновники опублікували ще 24 серпня.

На Курщині почали створювати  eiqdhiuridttant

Спікер українського оперативно-тактичного угруповання військ Харків Віталій Саранцев раніше заявив, що російська влада також формує аналогічні загони для захисту сусідніх регіонів – "БАРС-Брянськ" та "БАРС-Бєлгород". За його інформацією, всі три формування підтримуватимуть Північне угруповання військ РФ і в цілому складатимуться з 4921 "добровольця".

"Формування цих нових загонів БАРС (бойовий резерв російської армії) відповідає очевидній стратегії Кремля уникати повторного розгортання у Курській області досвідчених або боєздатних підрозділів, що беруть участь у боях на Покровському або Торецькому напрямках, через побоювання уповільнення темпів наступальних операцій на цих пріоритетних ділянках", – констатують в ISW.


Теги: Прорив кордону в Курській областіЗСУВСУДобровольцыДобровольціВойнаВійнаКурская областьКурська область

Дата і час 30 серпня 2024 г., 12:09     Переглядів Переглядів: 1916
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

10 жовтня 2024 г.
loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.664135