АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 21°C
Дніпро: 23°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 20°C
Суми: 20°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 13°C
Рівне: 15°C

Карти ISW: Окупанти просунулися у Харківській та Донецькій областях

Читать на русском
Карти ISW: Окупанти просунулися у Харківській та Донецькій областях
Карти ISW: Окупанти просунулися у Харківській та Донецькій областях

Російські окупанти нещодавно просунулися на території Харківської області. Геолокаційні знімки, опубліковані 1 вересня, підтверджують, що загарбники просунулися в західну частину Глибокого.

У Харківському угрупованні ЗСУ зазначили, що переміщення ворога поблизу Глибокого є випадковими через дії українських безпілотників.

Крім того, в ОТУ "Харків" повідомили, що ЗСУ відбили атаки російської штурмової групи в районі Вовчанського агрегатного заводу у центрі Вовчанська в ніч на 1 вересня.

31 серпня та 1 вересня відбувалися бої під Липцями та у Вовчанську.

Речник ОТУ "Харків" ЗСУ полковник Віталій Саранцев повідомив, що російські підрозділи завершують надання допомоги 83-й повітряно-десантній бригаді (ВДВ), і зазначив, що на цих позиціях можуть перебувати близько 3000 солдатів РФ.

Окупанти просунулися у Харківській та Донецькій областях: карти ISW eiqrdiqdidzkant

Операція №2 – Луганська область

Російські загарбники нещодавно просунулися на південний схід від Куп’янська. Геолокаційні кадри, опубліковані 31 серпня, свідчать про те, що окупанти незначно просунулися на південний захід від Піщаного.

Російські "військкори" стверджували, що війська РФ також просунулися на північний захід від Піщаного, але ISW не змогли підтвердити ці слова.

Ще один блогер зазначав, що війська РФ ведуть бої поблизу Сенькового (на правому березі річки Оскіл), ймовірно, маючи на увазі територію поля на південний захід від Піщаного, а не безпосередньо район самого Сенькового, як повідомляється у звіті.

Війська РФ також атакували поблизу Синьківки, Колісниківки, Лозової, Новоосинового, Глушківки, Берестового, Твердохлібового, Греківки, Макіївки, Новосадового, Невського, Тернів, Торського та в районі Серебрянського лісу 31 серпня та 1 вересня.

Глава Міноборони РФ Андрій Бєлоусов оголосив про захоплення Синьківки.

Окупанти просунулися у Харківській та Донецькій областях: карти ISW

Операція №3 – Донецька область

1 вересня війська РФ продовжили наступальні дії на Сіверському напрямку, однак без підтвердженого просування.

У Міноборони РФ 1 вересня заявили про окупацію Виїмки (на південний схід від Сіверська), хоча ISW не змогли підтвердити цю інформацію візуально.

Бої тривали біля Білогорівки, Верхньокам’янського, Виїмки, Спірного, Роздолівки і Званівки 31 серпня та 1 вересня.

Російські загарбники 1 вересня продовжували наступальні дії в напрямку Часового Яру, але без значного просування.

Бої точилися у східній частині Часового Яру, біля Калинівки і в районах Майське, Маркове, Іванівське, Білої Гори, Кліщіївки, Андріївки та Курдюмівки 31 серпня та 1 вересня.

Окупанти просунулися у Харківській та Донецькій областях: карти ISW

Російські загарбники 1 вересня продовжили наступальні дії на Торецькому напрямку, але без результату.

Російські "військкори" заявляли, що війська РФ просунулися на 800 метрів у Дружбі у напрямку Дачного, щоб провести штурм Торецька з півночі, але в ISW не знайшли візуального підтвердження.

Бої між російськими військами точилися 31 серпня та 1 вересня під Торецьком, біля Нью-Йорка та Неліпівки.

Російські війська нещодавно просунулися на Покровському напрямку.

Геолокаційні кадри, опубліковані 1 вересня, свідчать про те, що російські війська просунулися на захід від Михайлівки і в межах центральної частини Долинівки, й експерти ISW припускають, що росіяни, швидше за все, захопили селище.

Аналітики Інституту вивчення війни не підтвердили, що російські війська активні у Селидовому, незважаючи на численні заяви росіян про просування в цьому районі.

У Міноборони РФ заявили про окупацію населеного пункту Птиче (на південний схід від Покровська) станом на 1 вересня, хоча ISW зазначили, що російські війська могли захопити населений пункт ще 22 серпня.

Російські "військкори" повідомляли, що путінські війська просунулися на південь від Долинівки й досягли Желанного Першого (на південний схід від Покровська), але в ISW не було візуального підтвердження цих даних.

Бої продовжувалися в районах Гродівки, Воздвиженки, Зеленого Поля та Калинового, а також на південний схід від Покровська в районах Новогродівки, Маринівки, Михайлівки, Красного Яру, Селидового та Карлівки.

Окупанти просунулися у Харківській та Донецькій областях: карти ISW

Російські окупанти 1 вересня продовжували наступальні дії на захід від Донецька, але підтверджених змін на лінії фронту не спостерігалося.

Генштаб ЗСУ повідомляв, що 31 серпня та 1 вересня загарбники вели наступальні дії поблизу Красногорівки та Георгіївки.

Окупанти просунулися у Харківській та Донецькій областях: карти ISW

Війська РФ нещодавно просунулися на південний захід від Донецька. Геолокаційні кадри, опубліковані 31 серпня, підтверджують, що окупанти просунулися в північно-східну частину Костянтинівки.

Російський "військкор" стверджував, що війська РФ зміцнили свої позиції в межах та на північ від Костянтинівки, а також у західній Парасковіївці на ділянці шириною 6,1 км та глибиною 1,93 км.

Російські джерела повідомляли, що частини морської піхоти РФ нібито відтіснили ЗСУ у напрямку Вугледару і активізували наступальні дії в цьому регіоні.

Генштаб ЗСУ повідомляв, що 31 серпня та 1 вересня російські окупанти вели наступальні дії поблизу Костянтинівки, Вугледара та Водяного.

Війська РФ 1 вересня продовжили наступальні дії в районі адміністративного кордону Донецької та Запорізької областей, але підтверджених змін лінії фронту не відбулося.

Генштаб ЗСУ поінформував, що 31 серпня та 1 вересня ворог вів бої поблизу Макарівки та Времівки.

31 серпня російський блогер повідомив про незначне просування військ РФ на північ від Урожайного та Старомайорського, але ISW не підтвердили цю інформацію.

"Південна вісь"

31 серпня та 1 вересня російські загарбники продовжили атаки на заході Запорізької області поблизу Роботиного та на північний схід від Роботиного біля Малої Токмачки, але не виявили підтверджених змін на лінії фронту.

Окупанти просунулися у Харківській та Донецькій областях: карти ISW

Генштаб ЗСУ повідомив, що 1 вересня російські окупанти здійснили два штурми на невстановлених ділянках Херсонського напрямку.

Окупанти просунулися у Харківській та Донецькій областях: карти ISW


Теги: ЗСУВСУНападение России на УкраинуНапад Росії на УкраїнуВойнаВійнаВС РФ

Дата і час 02 вересня 2024 г., 08:30     Переглядів Переглядів: 1624
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
1.104686