АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 14°C
Харків: 11°C
Дніпро: 13°C
Одеса: 17°C
Чернігів: 15°C
Суми: 11°C
Львів: 16°C
Ужгород: 15°C
Луцьк: 16°C
Рівне: 16°C

Румунія схвалила передачу Patriot ЗСУ, - Reuters

Читать на русском
Румунія схвалила передачу Patriot ЗСУ, - Reuters
Румунія схвалила передачу Patriot ЗСУ, - Reuters

Румунія має спільний кордон з Україною, і на її територію неодноразово падали уламки російських безпілотників.

Нижня палата парламенту Румунії ухвалила законопроєкт, що дозволить передати Україні систему ППО Patriot.

Як інформує Reuters, законопроєкт був схвалений нижньою палатою сьогодні. "Румунія, член НАТО з 2004 року, має спільний кордон з Україною довжиною 650 км, і на її територію неодноразово залітали уламки російських безпілотників, коли Москва атакувала українські порти", - йдеться в повідомленні.

Видання нагадує, що в цій частині Україну від Румунії відділяє Дунай, де розташовані українські порти (південь Одеської області).

Reuters зазначає, що напередодні уряд Румунії направив відповідний закон до парламенту для затвердження. Як тільки президент Клаус Йоханніс підпише законопроєкт, уряд видасть наказ про передачу Patriot Україні.

За даними Reuters, Румунія вирішила подарувати одну з двох своїх функціонуючих систем Patriot — одну з п’яти таких систем та інших стратегічних підрозділів ППО, які країни НАТО обіцяли Києву. Це стане можливим за умови, що згодом союзники замінять її іншою системою Patriot.

"У законопроєкті, схваленому парламентом, зазначається, що заміна системи Patriot зі США не повинна коштувати більше, ніж спочатку заплатила Румунія за таку одиницю, і витрати будуть покриті з іноземних "неповертаючих" джерел," - пише Reuters.

Румунія підписала угоду на $4 млрд на закупівлю Patriot у 2017 році. На даний момент вона отримала чотири системи, з яких дві знаходяться в робочому стані.


Теги: НАТОНападение России на УкраинуНапад Росії на УкраїнуВойнаВійнавійськова допомогаВоенная помощьРумынияПВО PatriotPatriotРумунія

Дата і час 03 вересня 2024 г., 19:09     Переглядів Переглядів: 1681
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

10 жовтня 2024 г.
loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.064612