АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 13°C
Харків: 11°C
Дніпро: 13°C
Одеса: 16°C
Чернігів: 13°C
Суми: 11°C
Львів: 14°C
Ужгород: 15°C
Луцьк: 15°C
Рівне: 16°C

Окупанти розповіли, як змінилися їхні погляди після потрапляння в полон

Читать на русском
Окупанти розповіли, як змінилися їхні погляди після потрапляння в полон
Окупанти розповіли, як змінилися їхні погляди після потрапляння в полон

Російські окупанти розповідають, що командування залишило їх без води та їжі, і як те, що вони бачили в таборі для військовополонених на території України, відрізняється від інформації, яку їм передавали в РФ.

Відео із загарбниками, яких ЗСУ взяли в полон у Курській області, було опубліковано проєктом Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими "Хочу жить".

Один із полонених окупантів повідомив, що у нього кульове поранення, і першу медичну допомогу він отримав від бійців ЗСУ, а потім вже від лікарів.

«Тобто, допомогу надали в Курській області, за місцем потрапляння в полон, а після прибуття сюди, в Україну, мені вже професійно лікарі надали допомогу… Очікував гіршого, якщо чесно», — каже полонений росіянин на відео, додаючи, що «військовополонений» звучить страшно та «в голові були інші думки», проте «попадання сюди, до людей» змінює його ставлення.

Ще один росіянин, який потрапив у полон у Курській області, розповів, що ЗСУ «нагодували, дали води попити».

За його словами, командування залишило їх без продовольства та їжі.

«Ми без їжі перебували дня три-чотири приблизно. У нас не було продовольства, нічого…» — повідомив росіянин.

Окупант також розповів, що в таборі для військовополонених їм надали чистий одяг, засоби для гоління, мило та зубні щітки.

Росіяни також зазначають, що ЗСУ «ставилися краще, ніж свої, в деякому плані» і дивуються, що спогади, які вони чули в РФ, не відповідають дійсності.

«У Росії говорять одне, а тут говорять зовсім інше. Ось так от… У Росії кажуть, що українські війська дуже погані, вбивають, роблять страшні речі. А насправді все навпаки, виявляється», — розповів один із російських загарбників.

У проєкті "Хочу жить" зазначають, що за свідченнями полонених можна судити про те, наскільки український наступ у Курській області застав їхнє командування зненацька.

«Серед безлічі строковиків трапляються і мобілізовані, і контрактники, яких у терміновому порядку перекидали з інших місць „тримати кордон“. Їх усіх кинули в окоп без постачання і навіть не намагалися вивести, коли ситуація стала критичною», — розповіли координатори проєкту. 

Теги: Хочу житьВоеннопленныевійськовополоненіЗСУВСУокупантиоккупантыВС РФ

Дата і час 03 вересня 2024 г., 21:48     Переглядів Переглядів: 1549
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

10 жовтня 2024 г.
loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
2.486702