АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 18°C
Харків: 19°C
Дніпро: 20°C
Одеса: 22°C
Чернігів: 18°C
Суми: 17°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 14°C
Рівне: 15°C

РФ організувала секретний торговий канал із Індією, – Financial Times

Читать на русском
РФ організувала секретний торговий канал із Індією, – Financial Times
РФ організувала секретний торговий канал із Індією, – Financial Times

Росія організувала секретний торговий канал з Індією, що виключає західні уряди, та досліджує можливість створення на території країни підприємств для потреб військового призначення.

Про це повідомляє The Financial Times.

Журналісти видання посилаються на якийсь урядовий лист, який потрапив до їхніх рук. Згідно з цим документом, ще у жовтні 2022 року Міністерство промисловості та торгівлі РФ розробило секретний план, який передбачає витрачання близько 1 мільярда доларів на закупівлю критично важливої електроніки через канали, приховані від Заходу. Передбачалося, що з цією метою буде використано рупії, що залишилися в Росії після продажу нафти до Індії: у 2023-2024 роках товарообіг нафти між країнами досяг рекордних значень. Росія переважно розглядала купівлю технологій подвійного призначення — товарів, придатних як цивільних, так військових потреб.

Крім того, як стверджує FT, Росія планувала інвестувати в підприємства, що займаються розробкою електроніки, а також створити закриту платіжну систему, недоступну контролю західних країн. Документи видання вказують на значне зростання двосторонньої торгівлі із середини 2022 року. У митних деклараціях зазначені товари, які можуть відповідати запланованому проєкту: наприклад, електроніка, включаючи безпілотники на суму не менше 4,9 мільйона доларів, та обладнання для радіоелектронних систем на суму понад 560 тисяч доларів.


Теги: ТорговляРосіяРоссияІндіяИндия

Дата і час 04 вересня 2024 г., 11:03     Переглядів Переглядів: 1665
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.304014