АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 21°C
Дніпро: 23°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 20°C
Суми: 20°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 13°C
Рівне: 15°C

Блінкен закликав Ізраїль та ХАМАС досягти угоди щодо припинення вогню

Читать на русском
Блінкен закликав Ізраїль та ХАМАС досягти угоди щодо припинення вогню
Блінкен закликав Ізраїль та ХАМАС досягти угоди щодо припинення вогню

Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що Ізраїль та палестинське угруповання ХАМАС повинні улагодити останні спірні питання для досягнення перемир’я у Секторі Гази.

Про це повідомляє агенція Reuters.

"Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив у четвер, що як Ізраїль, так і палестинське ісламістське угруповання ХАМАС повинні знайти вирішення питань, які залишилися, для досягнення угоди про припинення вогню у Секторі Гази", – йдеться у повідомленні.

"З того, що я бачив, 90% угоди узгоджено, але залишаються кілька критичних питань, зокрема так званий Філадельфійський коридор на південному кордоні Сектору Гази, що прилягає до Єгипту", – сказав Блінкен на пресбрифінгу на Гаїті.

Він також зазначив, що в угоді є невідповідності щодо процедури обміну ізраїльських заручників на палестинських в’язнів.

"Я сподіваюся, що найближчими днями ми поділимося з Ізраїлем, а вони (Катар та Єгипет, – Ред.) поділяться з ХАМАСом нашими думками щодо того, як вирішити ці ще неурегульовані питання", — сказав Блінкен, маючи на увазі США та країни-посередники Катар і Єгипет.

Президент США Джо Байден висловив пропозицію про припинення вогню, що складається з трьох етапів, 31 травня, але з того часу залишилися прогалини в остаточній угоді щодо припинення вогню та звільнення заручників у Газі.

ХАМАС відкинув будь-яку присутність Ізраїлю у Філадельфійському коридорі, тоді як прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу наполягав на тому, що Ізраїль не залишить цей коридор.


Теги: Сектор ГазиСектор ГазаПереговорыПереговориІзраїльИзраильХАМАСЭнтони БлинкенБлинкен Тони

Дата і час 06 вересня 2024 г., 10:11     Переглядів Переглядів: 1425
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.267543