АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 13°C
Харків: 11°C
Дніпро: 13°C
Одеса: 16°C
Чернігів: 13°C
Суми: 11°C
Львів: 14°C
Ужгород: 15°C
Луцьк: 15°C
Рівне: 16°C

Тайвань має намір здобути науку з війн в Україні та Газі

Читать на русском
Тайвань має намір здобути науку з війн в Україні та Газі
Тайвань має намір здобути науку з війн в Україні та Газі

Оборона України продемонструвала значення "асиметричної" зброї в сучасному конфлікті – дешевої і численної. Тому експерти говорять про необхідність посилення мобілізації громадських організацій на Тайвані для підтримки своєї армії.

Кожен збройний конфлікт надає арміям інших країн можливість вивчити та засвоїти нові уроки. Для Тайваню, який остерігається можливого вторгнення Китаю, поточні бойові дії в Україні та Ізраїлі стали важливими джерелами для аналізу та підготовки.

Про те, на які аспекти бойових дій звертає увагу військове командування Тайваню йдеться в матеріалі The Economist.

Пекін заявляє про плани повернути Тайвань, при цьому не виключає використання військової сили. У свою чергу, влада острова стурбована зростаючою військовою потужністю Китаю, хоча поки китайська армія не готова до повномасштабного вторгнення. Але, як вважають багато аналітиків, це може змінитися до 2027 року, що підтверджує адміністрація США.

Ізраїльський досвід

Тайвань уважно стежить за недавніми конфліктами, щоб винести уроки. Зокрема, після атаки ХАМАСу на Ізраїль 7 жовтня минулого року Міністерство оборони Тайваню сформувало спеціальну групу для аналізу перебігу цього конфлікту.

Одним з головних висновків стало поліпшення розвідувальних можливостей, щоб запобігти неочікуваним ударам. Крім того, увага була звернена на ризики, пов’язані з "насиченням" протиповітряної оборони у зв’язку з численними ракетними атаками.

Американські спеціалісти рекомендують Тайваню перейняти ізраїльський досвід, зокрема реформувати систему призову й зміцнити військовий дух населення. Вже зараз Тайвань продовжив термін обов’язкової служби для чоловіків з чотирьох місяців до року, але це значно менше в порівнянні з Ізраїлем, де термін служби становить три роки і включає участь жінок.

Військовослужбовці армії Тайваню eiqrqidhiqzkant

Уроки бойових дій в Україні

Досвід війни в Україні також став важливим для тайваньських військових стратегів. Оборона України продемонструвала значення "асимметричного" озброєння – дешевого, непомітного та численного. Війна показала й високі темпи витрати боєприпасів в умовах інтенсивних бойових дій. Деякі тайваньські експерти вважають, що необхідно глибше реформувати збройні сили, усунувши перешкоди та посиливши мобілізацію громадських організацій для підтримки армії.

Критично важливим завданням залишається захист інфраструктури та ліній зв’язку. Важливість доступу до інтернету для українських бійців за допомогою супутникових технологій, таких як Starlink, спонукала Тайвань укласти угоду з OneWeb на постачання низькоорбітальних супутників для захисту своїх комунікацій у разі конфлікту.

Однак найважливішим уроком з ізраїльського та українського досвіду, пишуть оглядачі, залишається готовність до боротьби. Тайвань розуміє, що повинен протриматися достатньо довго, щоб дочекатися допомоги від союзників.

Питання полягає в тому, наскільки тайваньська влада впевнена в тому, що Сполучені Штати прийдуть їм на допомогу. Адже недавні заяви кандидата в президенти США Дональда Трампа про те, що Тайвань повинен оплачувати свою оборону, створюють невизначеність, яка викликає занепокоєння на острові.


Теги: Сектор ГазаСектор ГазиУкраїнаУкраинаТайваньВойнаВійна

Дата і час 06 вересня 2024 г., 11:17     Переглядів Переглядів: 1684
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

10 жовтня 2024 г.
loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.903266