АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 13°C
Харків: 12°C
Дніпро: 14°C
Одеса: 17°C
Чернігів: 14°C
Суми: 12°C
Львів: 14°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 15°C
Рівне: 15°C

Португалія передала Україні 6 пожежних гелікоптерів Ка-32

Читать на русскомRead in English
Португалія передала Україні 6 пожежних гелікоптерів Ка-32
Португалія передала Україні 6 пожежних гелікоптерів Ка-32

Португалія передала Україні шість пожежних гелікоптерів Ка-32, що були виготовлені в Росії. Остання вантажівка з частиною цього вантажу відправилася у п’ятницю.

Про це повідомляє SAPO.

Міністерство національної оборони Португалії (MDN) зазначило, що останнє транспортування відбулося "після тривалого періоду невизначеності та переговорів".

Видання також нагадує, що в жовтні 2022 року тодішня міністр оборони Хелена Каррейрас повідомила, що країна відправить в Україну шість російських пожежних вертольотів, які не мали ліцензії на експлуатацію в Португалії. Більше того, один з них вийшов з ладу через аварію.

У листопаді 2023 року, більше ніж через рік після оголошення про передачу Україні, гелікоптери досі знаходилися в Португалії, а попередній уряд заявив, що очікує "вказівок від українського партнера щодо наступних кроків у цьому процесі".

"Після тривалого періоду невизначеності та переговорів нинішній уряд, через МДН спільно з МВС, погодив транспортування гелікоптерів з українською владою, зокрема з Посольством України в Лісабоні та Міністерством оборони України", – йдеться в опублікованій заяві від 7 вересня.

Зазначено, що Україна погодилася прийняти гелікоптери в їхньому теперішньому стані, тобто без попереднього ремонту. Видання також додало, що гелікоптери були придбані урядом Португалії у 2006 році.


Теги: Ка-32ВертолетгелікоптерУкраинаУкраїнаПортугаліяПортугалия

Дата і час 08 вересня 2024 г., 08:36     Переглядів Переглядів: 2062
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

10 жовтня 2024 г.
loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.079703