АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 18°C
Харків: 19°C
Дніпро: 20°C
Одеса: 22°C
Чернігів: 18°C
Суми: 17°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 14°C
Рівне: 15°C

В Україні зафіксовано найбільше у світі смертей від касетних боєприпасів, - HRW

Читать на русском
В Україні зафіксовано найбільше у світі смертей від касетних боєприпасів, - HRW
В Україні зафіксовано найбільше у світі смертей від касетних боєприпасів, - HRW

В Україні вдруге поспіль зафіксовано найбільшу у світі кількість жертв від касетних боєприпасів.

Про це йдеться у звіті правозахисної організації Human Rights Watch (HRW).

Автори звіту зазначають, що протягом 2023 року в дев’яти країнах світу було зареєстровано 219 загиблих від касетних боєприпасів або їх залишків. Вже другий рік поспіль найбільша кількість жертв від застосування цих боєприпасів у всьому світі припадає на Україну.

Згідно з даними, зібраними HRW, із початку повномасштабної російської агресії в Україні було зафіксовано 1023 жертви від касетних боєприпасів, зокрема 980 загиблих безпосередньо від цих боєприпасів і ще 43 – від їх залишків.

Водночас в HRW відзначили, що наведені у звіті дані можуть бути неточними, оскільки деякі жертви від численних випадків використання касетних боєприпасів в Україні в минулому році могли залишитися незафіксованими. Так, в Україні минулого року було зафіксовано понад 50 атак касетними боєприпасами, кількість жертв яких не була документована, йдеться у звіті.

Зазначається, що 93% жертв від цих боєприпасів, які вдалося зареєструвати під час збору даних, були цивільними особами. Діти становили 47% загиблих і поранених.

HRW зауважує, що як Росія, так і Україна протягом 2023 року та першої половини 2024 року продовжували використовувати касетні боєприпаси, проте війська РФ застосовували ці боєприпаси по населеним густонаселеним районам. Систематично зафіксувати та ідентифікувати подальше використання цієї зброї було неможливо через відсутність доступу до місць обстрілів.


Теги: Human Rights Watchкасетные бомбыкасетні бомбиПогибшиеНападение России на УкраинуНапад Росії на УкраїнуВойнаВійнаОбстрелОбстріл

Дата і час 09 вересня 2024 г., 19:19     Переглядів Переглядів: 1570
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.073389