АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 13°C
Харків: 12°C
Дніпро: 14°C
Одеса: 17°C
Чернігів: 14°C
Суми: 12°C
Львів: 14°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 15°C
Рівне: 15°C

Справу ексгенерала СБУ Наумова передали до суду: йому загрожує до 12 років тюрми

Читать на русскомRead in English
Справу ексгенерала СБУ Наумова передали до суду: йому загрожує до 12 років тюрми
Справу ексгенерала СБУ Наумова передали до суду: йому загрожує до 12 років тюрми

Державне бюро розслідувань передало до суду справу колишнього генерала Служби безпеки України Андрія Наумова, якого підозрюють у розтраті, шахрайстві та зловживанні службовим становищем. Своїми діями він завдав державі збитків на сотні тисяч гривень.

За скоєні злочини Наумову загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 12 років із конфіскацією майна. Про це повідомили в пресслужбі ДБР.

У Бюро зазначили, що у 2018 році фігурант очолював одне з державних підприємств та підписав з фіктивним підприємством свідомо економічно недоцільний договір на розробку проєктно-кошторисної документації, а також документи щодо його виконання. Дії Наумова призвели до серйозних наслідків для підприємства та були здійснені на користь третіх осіб. Внаслідок цього державі завдано збитків на суму майже 371 тисячу гривень.

Окрім того, з вересня 2018 по травень 2019 року Наумову безпідставно нараховували премії, внаслідок чого він привласнив кошти підприємства на суму понад 460 тисяч гривень.

У 2019 році, замість того, щоб звільнитися з державного підприємства, Наумов повідомив працівникам відділу бухгалтерського обліку та звітності про те, що його нібито призвали на військову службу в СБУ. У ДБР наголосили, що він влаштувався в СБУ не за призовом і мав звільнитися з попереднього місця роботи. Проте, завдяки неправдивій інформації, поданій ним, підприємство продовжувало виплачувати йому зарплату, як призваному військовослужбовцю.

Таким чином, обвинувачений одночасно отримував зарплату як на державному підприємстві (приблизно 160 тис. гривень на місяць), так і в СБУ, а завдані державі збитки сягнули 3,2 млн гривень.

Наумов обвинувачується у привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем, а також у зловживанні владою або службовим становищем (ч. 4 ст. 191, ч. 2 ст. 364 КК України) та у шахрайстві, скоєному в особливо великих розмірах. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 12 років із конфіскацією майна. Печерським районним судом щодо фігуранта заочно обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Він також оголошений у міжнародний розшук.


Теги: СБУДБРНаумов АндрейРастратарозтратаШахрайствоМошенничествоЗлоупотреблениеЗловживанняУголовное дело

Дата і час 12 вересня 2024 г., 15:26     Переглядів Переглядів: 4327
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

10 жовтня 2024 г.
loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.267168