АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 14°C
Харків: 11°C
Дніпро: 13°C
Одеса: 17°C
Чернігів: 15°C
Суми: 11°C
Львів: 16°C
Ужгород: 15°C
Луцьк: 16°C
Рівне: 16°C

Через загрозу втрати атомної енергетики зима може стати вирішальною для України, – Politico

Читать на русском
Через загрозу втрати атомної енергетики зима може стати вирішальною для України, – Politico
Через загрозу втрати атомної енергетики зима може стати вирішальною для України, – Politico

Майбутня зима може стати вирішальним моментом для України через загрозу втрати атомної енергетики, повідомляє американське видання Politico.

Росія змінила тактику своїх повітряних ударів, і постачання іранських балістичних ракет «Фатх-360» до РФ допоможуть у цьому, зазначається у статті.

Українські посадовці передбачають, що Росія буде застосовувати ці ракети, які мають дальність 120 кілометрів, на додаток до своїх керованих бомб, націлюючись на тил ЗСУ.

«Це дасть Росії можливість зосередити свої далекобійні ракети на цивільній інфраструктурі, особливо на енергетичній системі, щоб спробувати її зруйнувати», – вважають в українському уряді.

Як повідомляє газета, під загрозою знаходяться ключові підстанції, які забезпечують енергією українські АЕС у Рівному, Хмельницькому та Южноукраїнську. Якщо ці підстанції будуть виведені з ладу, реактори потрібно буде негайно зупинити, інакше станеться вибух, заявив експерт у галузі енергетики Михайло Гончар.

Вихід з ладу трьох АЕС знизить бойові можливості України, призведе до економічних наслідків та послабить її позиції у випадку, якщо мирні переговори коли-небудь розпочнуться.

За словами посадовців у Києві, страх перед цією загрозою став одним з факторів, які змусили адміністрацію Байдена переглянути обмеження на далекобійні удари по РФ.

«Українські чиновники сподіваються, що можливість колапсу енергосистеми зрештою переважить побоювання Вашингтона щодо ескалації», – зазначається у статті.


Теги: АЭСАЕСобстрілиОбстрілОбстрелНападение России на УкраинуНапад Росії на УкраїнуВойнаВійна

Дата і час 16 вересня 2024 г., 08:13     Переглядів Переглядів: 1699
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

10 жовтня 2024 г.
loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.082512