АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 13°C
Харків: 11°C
Дніпро: 13°C
Одеса: 17°C
Чернігів: 14°C
Суми: 11°C
Львів: 14°C
Ужгород: 15°C
Луцьк: 15°C
Рівне: 15°C

Тайвань та Болгарія спростовують свою причетність до вибуху пейджерів у Лівані

Читать на русском
Тайвань та Болгарія спростовують свою причетність до вибуху пейджерів у Лівані
Тайвань та Болгарія спростовують свою причетність до вибуху пейджерів у Лівані

Влада Болгарії та Тайваню заперечує свою причетність до ланцюга постачання тисяч пейджерів, які нещодавно вибухнули в Лівані.

Про це повідомляє Reuters.

Керівництво Тайваню та Болгарії сьогодні заперечило свою причетність до ланцюга постачання тисяч пейджерів, які вибухнули у вівторок у Лівані.

Внаслідок вибухів у вівторок та середу в Лівані загинули 37 людей, а близько 3000 отримали поранення.

Болгарське агентство державної безпеки заявило, що воно "беззаперечно встановило", що жодні пейджери, використані в ліванському теракті, не були імпортовані до Болгарії, експортовані з неї або виготовлені в Болгарії.

Також агентство повідомило, що тайванська компанія Gold Apollo заявила цього тижня, що вона не виробляє пристрої, які були використані для атаки.

Джерела служби безпеки зазначили, що за вибухи пейджерів несе відповідальність Ізраїль, що підвищує напругу у зростаючому конфлікті між двома сторонами. Ізраїль прямо не коментував ці події.

Цього тижня тайванська компанія Gold Apollo заявила, що не виробляла пристрої, використані в атаці, і що компанія BAC з Будапешта, з якою пов’язують пейджери, має ліцензію на використання її бренду.

Міністр закордонних справ Тайваню Лінь Цзя Лун, відповідаючи на запитання журналістів у парламенті, сказав "ні" на питання, чи зустрічався він з ізраїльським послом, щоб висловити занепокоєння з цього приводу.

«Ми просимо наші представництва за кордоном підвищити обізнаність у сфері безпеки та будемо обмінюватися відповідною інформацією з іншими країнами».

Болгарія також стала центром розслідувань у четвер після того, як місцеві ЗМІ повідомили, що компанія Norta Global Ltd, що базується в Софії, причетна до продажу пейджерів.

Проте агентство державної безпеки Болгарії DANS заявило сьогодні, що "беззаперечно встановило", що жоден пейджер, використаний під час нападу в Лівані, не був імпортований, експортований або виготовлений у Болгарії.


Теги: ТайваньБолгарияБолгаріяВибухЛіванЛиван

Дата і час 20 вересня 2024 г., 13:32     Переглядів Переглядів: 2375
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

10 жовтня 2024 г.
loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.066534