АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 13°C
Харків: 12°C
Дніпро: 14°C
Одеса: 17°C
Чернігів: 14°C
Суми: 12°C
Львів: 14°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 15°C
Рівне: 15°C

Найбільший покупець вугілля в Азії відмовився працювати з Росією

Читать на русском
Найбільший покупець вугілля в Азії відмовився працювати з Росією
Найбільший покупець вугілля в Азії відмовився працювати з Росією

Один з найбільших тайванських імпортерів вугілля — компанія Taiwan Cement Corporation (TCC) — оголосила про повне припинення співпраці з Росією.

Як повідомляє The Moscow Times, компанія TCC, яка отримувала паливо з Росії для своєї електростанції Хопінг, з вересня вирішила відмовитися від нових контрактів. Остання партія російського вугілля має прибути на Тайвань у жовтні.

У матеріалі йдеться, що втрата великого тайванського клієнта принесе нові проблеми російським вугільникам, які за підсумками січня-липня вже зменшили експорт майже на 12%. Головний покупець — Китай — знизив імпорт на 8%.

За підсумками першого півріччя російська вугільна промисловість, що налічує понад 30 мономіст і 650 тисяч зайнятих (з урахуванням суміжних підприємств), стала збитковою. За офіційними даними, її сальдований фінансовий результат становить мінус 7,1 млрд рублів ($77 млн). Загалом, зазначає видання, збитковими стали більше половини російських вугільних компаній.

Раніше повідомлялося, що Тайвань, який не приєднався до західних санкцій проти РФ, входив до п’ятірки найбільших імпортерів російського вугілля. Протягом року з весни 2023-го він закупив понад 10 млн тонн. Таким чином, Росія забезпечила майже п’яту частину всього вугільного імпорту Тайваню.

За оцінками Centre for Research on Energy and Clean Air, із початку війни РФ проти України Тайвань витратив $3,5 млрд на закупівлі російського вугілля. На його частку припало близько 5% всього вугільного експорту Росії. Причому цьогоріч постачання збільшилися на 30% у порівнянні з 2023 роком і в 1,5 раза — з 2022-м.


Теги: импорт угляТайваньTaiwan Cement Corporation (TCC)РосіяРоссия

Дата і час 20 вересня 2024 г., 23:01     Переглядів Переглядів: 1940
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

10 жовтня 2024 г.
loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.065188