АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 14°C
Харків: 11°C
Дніпро: 13°C
Одеса: 17°C
Чернігів: 15°C
Суми: 11°C
Львів: 16°C
Ужгород: 15°C
Луцьк: 16°C
Рівне: 16°C

У Варшаві заарештували «короля шахраїв», розшукуваного по всій Європі

Читать на русском
У Варшаві заарештували «короля шахраїв», розшукуваного по всій Європі
У Варшаві заарештували «короля шахраїв», розшукуваного по всій Європі

У Варшаві  поліцейські затримали водія, який значно перевищив швидкість. Під час перевірки з’ясувалося, що він знаходиться в розшуку за європейським ордером на арешт. За неофіційними даними, саме він придумав схему шахрайства «на онука». Аркадіуш Л. на прізвисько «Хосс» обманом позбавив людей мільйонів.

— Поліція зупинила для перевірки водія, який перевищив швидкість на вулиці Puławska. З’ясувалося, що він розшукується за європейським ордером на арешт, виданим прокуратурою Граца (Австрія). У 2019 році суд Гамбурга засудив його до 12,5 років позбавлення волі за неодноразові випадки шахрайства «на онука». Люди, яких він обманув, втратили понад 300 000 євро в період з 2013 по 2015 рік, — коментує Роберт Шумиата, речник столичного управління поліції.

За неофіційною інформацією, затриманий — Аркадіуш Л. на прізвисько «Хосс», обманом виманював значні суми у літніх людей у Німеччині, Швейцарії та Люксембурзі.

Аркадіуш Л. — відома особистість у світі шахраїв. Передбачається, що він почав свою злочинну діяльність ще наприкінці 1990-х років і за майже два десятиліття обманом виманив у людей кілька мільйонів євро.

Уперше «Хосс» був заарештований у 2017 році. Прокуратура Варшави висунула йому обвинувачення за дев’ятьма пунктами. Обвинувачений не визнав вини. У 2023 році суд у Познані виніс остаточне рішення по його справі. Основні докази складалися із записів телефонних дзвінків. Німецька поліція записала, зокрема, розмови на циганською мовою.

«Хосс» був засуджений до шести років позбавлення волі. 

Відповідно до даних німецької поліції, саме «Хосс» розробив схему шахрайства «на онука», якою наразі користуються злочинці. Протягом багатьох років його життя було розкішним: елегантні готелі, гучні вечірки, дорогі годинники та автомобілі — у нього було все. «Король шахраїв» хвалився, що розганявся до 250 кілометрів за годину, причому у стані сп’яніння, стверджував, що п’є тільки найкраще шампанське, любив грати в казино та скаржився, що одного разу програв 400 тисяч злотих за одну ніч. 

Аркадіуш Л. обирав своїх майбутніх жертв за застарілими іменами з телефонного довідника, розраховуючи на те, що це будуть літні люди.


Теги: ПольщаПольшаарештАрестШахраїМошенникиВаршава

Дата і час 20 вересня 2024 г., 23:36     Переглядів Переглядів: 2185
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

10 жовтня 2024 г.
loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.062325