АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 14°C
Харків: 11°C
Дніпро: 13°C
Одеса: 17°C
Чернігів: 15°C
Суми: 11°C
Львів: 16°C
Ужгород: 15°C
Луцьк: 16°C
Рівне: 16°C

"Прощальна вечірка" Марка Рютте коштувала в п’ять разів більше, ніж дозволено

Читать на русском
"Прощальна вечірка" Марка Рютте коштувала в п’ять разів більше, ніж дозволено
"Прощальна вечірка" Марка Рютте коштувала в п’ять разів більше, ніж дозволено

Неформальний захід, на якому Марк Рютте відзначив свою відставку з посади глави уряду Нідерландів після 14 років роботи, обійшовся приблизно в 150 тисяч євро – це в п’ять разів більше, ніж дозволяють внутрішні правила.

Про це стало відомо RTL Nieuws.

Звана прощальна вечірка Рютте відбулася на гаазькому курорті Схевенінген наприкінці серпня. На захід було запрошено близько 1400 гостей – колишніх колег експрем’єра, політиків і журналістів.

За інформацією RTL Nieuws, загальні витрати на захід склали понад 145,6 тисячі євро – гроші витрачено на декорації, кейтеринг, живий музичний гурт і десятки регулювальників дорожнього руху. Цю інформацію телеканал отримав, підрахувавши вартість усіх чеків, наданих за запитами.

На додаткову, "приватну" вечірку, яку Рютте організував у будівлі Міністерства загальних справ (яке в Нідерландах очолює прем’єр за сумісництвом), витратили трохи більше ніж 5 євро.

Витрати на урочистості були в п’ять разів більшими, ніж дозволено для прощальної вечірки для міністра або держсекретаря Нідерландів – 30 тисяч євро, зазначає RTL Nieuws. Інші міністерства, які проводили "прощальні вечірки", не перевищили ці обмеження.

У Міністерстві загальних справ Нідерландів на запит телеканалу зазначили, що Рютте був прем’єром 14 років і протягом цього часу не мав жодної "прощальної вечірки".

"За 14 років він працював з багатьма людьми як у Міністерстві загальних справ, так і за його межами. Саме тому було обрано дві окремі прощальні зустрічі: внутрішня прощальна зустріч у Міністерстві загальних справ для нинішніх співробітників та захід для 1400 гостей", – додали в міністерстві.


Теги: НідерландиНидерландыВідставкаОтставкаРютте МаркМарк Рютте

Дата і час 21 вересня 2024 г., 15:39     Переглядів Переглядів: 1866
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

10 жовтня 2024 г.
loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.062721