АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 14°C
Харків: 11°C
Дніпро: 13°C
Одеса: 17°C
Чернігів: 15°C
Суми: 11°C
Львів: 16°C
Ужгород: 15°C
Луцьк: 16°C
Рівне: 16°C

Українцям ускладнили перетин кордону з Польщею, Румунією та Угорщиною: тривають ремонтні роботи

Читать на русском
Українцям ускладнили перетин кордону з Польщею, Румунією та Угорщиною: тривають ремонтні роботи
Українцям ускладнили перетин кордону з Польщею, Румунією та Угорщиною: тривають ремонтні роботи

Пропуск людей і транспортних засобів через пункт "Устилуг – Зосин" здійснюється у сповільненому режимі  у звʼязку з оформленням осіб на портативних компʼютерах.

Крім того, на кількох інших пунктах, таких як "Чоп – Захонь" та "Солотвино – Сігету-Мармацієї", тривають ремонтні роботи, що обмежують рух транспорту, інформує Державна прикордонна служба України.

Через несправність у роботі бази даних прикордонної варти Республіки Польща пропуск осіб і транспортних засобів через пункт пропуску "Устилуг – Зосин" тимчасово не здійснювався до 12:30, 22 вересня. Інформація про проблему надійшла вночі, і польська сторона активно працювала над її вирішенням.

Державна прикордонна служба України закликала громадян та перевізників обирати інші пункти пропуску для перетину кордону, аби уникнути затримок. На цей момент пропуск осіб і транспорту здійснюється у сповільненому режимі через оформлення осіб на портативних компʼютерах.

Ситуація на інших пунктах пропуску

Пункт пропуску "Устилуг – Зосин" на українсько-польському кордоні не вперше стикається з тимчасовими обмеженнями. З 3 вересня тут вже були введені обмеження на рух транспорту в напрямку України через ремонтні роботи, які триватимуть до 30 листопада. Це ускладнило перетин кордону, і тепер ситуація ускладнюється ще й технічними проблемами з базою даних.

Крім того, ремонтні роботи проводяться на інших важливих пунктах пропуску. Наприклад, на угорському кордоні в пункті пропуску "Чоп – Захонь" з 19 вересня розпочалися дорожні роботи. Це частково обмежило рух легкових та вантажних автомобілів, оскільки з п’яти смуг для проїзду залишили лише дві. Тривалість ремонту – два тижні, а його завершення очікується на початку жовтня. Ремонт проводиться в рамках проекту осучаснення прикордонної інфраструктури за підтримки USAID.

Інші проблеми на кордонах

Ситуація на українсько-румунському кордоні також залишається складною. На пункті пропуску "Солотвино – Сігету-Мармацієї" до 5 жовтня діє часткове обмеження на пропуск транспорту через ремонт мосту на річці Тиса. Ремонт викликаний аварійною ситуацією на мосту і це суттєво вплинуло на швидкість перетину кордону.

На польському переході в Дорогуську також виникли проблеми через ремонт дорожнього покриття. Очікується, що роботи триватимуть до 14 листопада, що ускладнить рух транспорту в обидва напрямки.

З огляду на ці тимчасові обмеження та технічні проблеми, прикордонні служби України радять громадянам і перевізникам обирати альтернативні маршрути для перетину кордону. Ситуація залишається під контролем, але для уникнення затримок варто заздалегідь планувати маршрут та слідкувати за актуальними даними щодо пропускних пунктів.


Теги: КПП Чоп-ЗахоньКПП ЗосинРумынияРумуніяКПП СолотвиноУстилугГПСУДПСУУкраїнаУкраинаУгорщинаВенгрия

Дата і час 22 вересня 2024 г., 21:53     Переглядів Переглядів: 1776
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

10 жовтня 2024 г.
loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.073087