АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 13°C
Харків: 11°C
Дніпро: 13°C
Одеса: 16°C
Чернігів: 13°C
Суми: 11°C
Львів: 14°C
Ужгород: 15°C
Луцьк: 15°C
Рівне: 16°C

Ізраїль активно обстрілює південну частину Лівану

Читать на русском
Ізраїль активно обстрілює південну частину Лівану
Ізраїль активно обстрілює південну частину Лівану

Представник Армії оборони Ізраїлю закликав місцевих жителів евакуюватися зі своїх домівок.

Міністерство охорони здоров’я Лівану повідомляє про 182 загиблих і 727 поранених.

«Хезболла» проводить атаки на Ізраїль через південний кордон Лівану вже майже рік — ракетні та безпілотні удари почалися після 7 жовтня, коли ХАМАС здійснив напад на кібуци біля кордону сектора Газа, влаштувавши різанину. Ліванська шиїтська група вирішила підтримати ХАМАС і почала свої атаки, через що тисячі жителів півночі Ізраїлю були змушені покинути свої домівки. В останні тижні Ізраїль посилив свої дії проти «Хезболли», ліквідував деяких її лідерів і сьогодні вранці почав наносити потужні удари по позиціях групи на півдні Лівану.

«Ми готуємося завдати удару по терористичних об’єктах у долині Бекаа найближчим часом. «Хезболла» зберігає там стратегічну зброю у цивільних будівлях і використовує населення як живий щит, свідомо піддаючи його небезпеці. Я попереджаю жителів Лівану у селах долини Бекаа. Терміново залиште цю територію!» — заявив сьогодні представник ЦАХАЛ Даніель Хагарі.

У своєму зверненні арабською мовою до жителів долини ізраїльський полковник Авіхаї Адраї повідомив, що у мирних жителів є дві години для евакуації. «Якщо ви знаходитесь всередині або поруч з будинком, де зберігається зброя «Хезболли», ви повинні залишити його на відстані не менше 1000 метрів від села або направитися до найближчої центральної школи і не повертатися до подальшого повідомлення», — додав він. На тлі цього тисячі жителів південного Лівану евакуюються у напрямку до Бейрута, що вже призвело до утворення заторів. Ізраїль також активно обходить місцевих жителів із закликом залишити цю зону. Армія Ізраїлю нанесла удари по більш ніж 300 цілям, «Ми продовжуємо стежити за підготовкою «Хезболли» і завчасно запобігати атакам на територію Ізраїлю, і систематично розширюємо наші удари по «Хезболлі»», — повідомив представник армії на брифінгу.


Теги: Авичай АдраиХагари ДаниэльХезболлаХАМАСІзраїльИзраильВойнаВійнаОбстрелОбстрілЛіванЛиван

Дата і час 23 вересня 2024 г., 21:43     Переглядів Переглядів: 1599
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

10 жовтня 2024 г.
loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.07369