АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 13°C
Харків: 12°C
Дніпро: 14°C
Одеса: 17°C
Чернігів: 14°C
Суми: 12°C
Львів: 14°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 15°C
Рівне: 15°C

В Україні планують значну пенсійну реформу: в Мінсоцполітики пояснили, що зміниться

Читать на русскомRead in English
В Україні планують значну пенсійну реформу: в Мінсоцполітики пояснили, що зміниться
В Україні планують значну пенсійну реформу: в Мінсоцполітики пояснили, що зміниться

Україна є залежною від фінансової підтримки міжнародних партнерів, які мають свої вимоги, зокрема до мінімальних соціальних стандартів, закладених у бюджеті.

В Україні планується завершити масштабну пенсійну реформу до кінця 2024 року. Одним з очікуваних результатів стане підвищення пенсій для тих, хто довго на пенсії. Про це повідомила міністр соціальної політики Оксана Жолнович під час години запитань до уряду у Верховній Раді, передає "Судово-юридична газета".

"Ми плануємо комплексну пенсійну реформу, яку, я сподіваюся, зможемо реалізувати до кінця року, і пенсії будуть оновлені, вирівняні, а пенсійне забезпечення тих людей, які давно отримують пенсію, зросте, оскільки сьогодні воно є розбалансованим," — зазначила вона.

На її думку, цей пакет законів вже підготований.

"Спільно з Мінфіном ми розглядаємо останні можливості для пошуку необхідних ресурсів, оскільки існує термінова потреба у фінансуванні. Для якісного запуску необхідно щонайменше 30 мільярдів гривень. Зараз найбільша проблема полягає в тому, що пенсії вчителів, які вийшли на пенсію у 2000-х і 2020-х роках з однаковим страховим стажем, різняться майже вдвічі через специфіку розрахунку пенсій," — пояснила міністр.

Оксана Жолнович також підкреслила, що вважає поточні соціальні виплати, передбачені в проєкті бюджету, "недостатніми". Проте вона зазначила, що потрібно враховувати залежність України від фінансової підтримки міжнародних партнерів, які висувають свої вимоги, в тому числі мінімальні соціальні стандарти, закладені в бюджет країни.

"Ми домовилися, що це мінімальний стандарт, який підтверджений нашими міжнародними партнерами. Адже ми всі усвідомлюємо, що кожна гривня, яка покривається сьогодні в рамках соціального бюджету, — це кошти, які фінансують наші міжнародні партнери," — завершила вона.


Теги: БюджетПенсіїПенсииЖолнович ОксанаПенсионная реформаПенсійна реформаМинсоцполитикиМінсоцполітики

Дата і час 25 вересня 2024 г., 13:02     Переглядів Переглядів: 2535
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

10 жовтня 2024 г.
loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.08357