АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 22°C
Харків: 23°C
Дніпро: 24°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 21°C
Суми: 22°C
Львів: 12°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 14°C

Фельдшер із Вінниччини "зливав" ворогу маршрути ЗСУ: його затримали СБУ

Читать на русском
Фельдшер із Вінниччини "зливав" ворогу маршрути ЗСУ: його затримали СБУ
Фельдшер із Вінниччини "зливав" ворогу маршрути ЗСУ: його затримали СБУ

СБУ затримала на Вінниччині агента РФ, який "слідував за хвостом" колонам ЗСУ, щоб дізнатися їхні маршрути і скорегувати по них удар.

Контррозвідка Служби безпеки затримала агента російської ФСБ, який працював на ворога в центральних регіонах України. Зловмисник шпигував за переміщенням бойової техніки Сил оборони в напрямку передової. Під "прицілом" ворога були підрозділи ЗСУ, що рухалися автошляхами Вінницької та Черкаської областей.

Про це повідомляє СБУ.

За даними слідства, російська спецслужба сподівалася у режимі реального часу відслідковувати маршрути руху колон українських військ, щоб коригувати по них повітряний удар.

Для виконання цього завдання ФСБ дистанційно завербувала 51-річного фельдшера однієї з медустанов на Вінниччині, якого "обрали" за його прокремлівську активність у телеграм-каналах.

Фельдшер з Вінниччини  qhiqqkiqzdihzant

Фельдшер з Вінниччини "зливав" ворогу маршрути ЗСУ / Фото: Служба безпеки України

За інструкцією окупантів їхній агент на своєму авто виїжджав на міжрегіональні автотраси, де відстежував переміщення підрозділів Сил оборони.

Задокументовано епізод, коли, виявивши військову колону, фігурант "сів їй на хвіст" і їхав за нею майже 100 км. Таким чином він намагався встановити маршрут, а також кількість і види техніки у колоні.

Контррозвідники СБУ своєчасно викрили зрадника і затримали його поблизу власного помешкання. До цього було проведено комплексні заходи для захисту локацій українських військ.

На місці затримання у фігуранта вилучено мобільний телефон, який він використовував для комунікації із "зв’язковим" ФСБ – Сергієм Лебедєвим (більш відомий як блогер "Лохматий") із Донецька.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.


Теги: ФСБ РФФСБ РосіїшпионажшпигунствоВінницька областьВинницкая областьЗСУВСУСБУ

Дата і час 27 вересня 2024 г., 23:44     Переглядів Переглядів: 1899
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.831356