АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 14°C
Харків: 11°C
Дніпро: 13°C
Одеса: 17°C
Чернігів: 15°C
Суми: 11°C
Львів: 16°C
Ужгород: 15°C
Луцьк: 16°C
Рівне: 16°C

НАБУ оголосило в розшук фігуранта справи Сенниченка

Читать на русскомRead in English
НАБУ оголосило в розшук фігуранта справи Сенниченка
НАБУ оголосило в розшук фігуранта справи Сенниченка

Владислав Клищар виявився залученим до корупційної схеми на ОГХК.

Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук співвласника чеської компанії Belanto trade s.r.o. Владислава Клищара, якого НАБУ та САП підозрюють у причетності до справи колишнього голови Фонду державного майна Дмитра Сенниченка. Відповідна інформація була оприлюднена на сайті НАБУ та в розшукових обліках Міністерства внутрішніх справ, повідомляє «Слово і діло».

«Національне антикорупційне бюро України розшукує обвинуваченого у кримінальній справі, а саме Клищара Владислава Леонідовича за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 255, ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 28 – ч. 2 ст. 364, ч. 4 ст. 28 – ч. 3 ст. 209 КК України», – йдеться у повідомленні.

Як відомо, НАБУ та САП заочно повідомили про підозру Клищару.

 eiqrtietiqurant

Раніше НАБУ та САП заочно повідомили про підозру колишнього голову Фонду держмайна Дмитра Сенниченка у створенні та керівництві злочинною організацією. Також підозрюваними стали ще 8 осіб. Пізніше їм та іншим фігурантам оновили підозри.

Слідство вважає, що ексголова Фонду держмайна Дмитро Сенниченко та інші особи вчинили два епізоди злочинної діяльності. Перший – це корупція на «Одеському припортовому заводі» (99,56% акцій належить державі). За даними слідства, на початку 2020 року голова ФДМ домігся обрання «лояльних» членів наглядової ради ОПЗ, які потім погодили призначення учасника злочинної організації директором заводу. Під час реалізації схеми за період з травня 2020 року по жовтень 2021 року ОПЗ втратив понад 600 млн грн.

Другий епізод стосувався ОГХК. НАБУ та САП з’ясували, що у жовтні 2020 року організатор добився призначення «лояльного» в. о. директора ОГХК. Той, у свою чергу, слідуючи вказівкам «згори», протягом 2020-2021 років від імені держпідприємства умисне уклав чотири контракти на продаж титановмісної сировини (ільменітового концентрату) з контрольованою радником голови ФДМУ чеською компанією за заниженими цінами. Цей товар потім перепродавався за ринковими цінами. Слідство встановило, що ільменітовий концентрат був поставлений підприємствам Росії та на тимчасово окуповану територію Криму, що призвело до збитків державі понад 111 млн грн.


Теги: Сенниченко ДмитрийУголовное делоСАПРозыскрозшукНАБУКлищар Владислав

Дата і час 28 вересня 2024 г., 23:08     Переглядів Переглядів: 2023
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

10 жовтня 2024 г.
loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.0649