АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 14°C
Харків: 11°C
Дніпро: 13°C
Одеса: 17°C
Чернігів: 15°C
Суми: 11°C
Львів: 16°C
Ужгород: 15°C
Луцьк: 16°C
Рівне: 16°C

У польських Татрах загинула туристка з Литви

Читать на русском
У польських Татрах загинула туристка з Литви
У польських Татрах загинула туристка з Литви

У польських Татрах втратили зв’язок з трьома туристками з Литви, їх вдалося знайти, але одна з них померла від переохолодження.

Про це повідомляє RMF24.

Життя однієї з трьох литовських туристок, які були знайдені в суботу у Татрах, не вдалося врятувати. Жінку виявили о 4:20 ранку на перевалі Ліліове.

Туристка перебувала без свідомості та в стані глибокого переохолодження. Температура її тіла була лише 21 градус за Цельсієм. Рятувальники TOPR і лікар протягом двох годин відігрівали її на місці, а згодом перевезли з Каспрового Верху на канатній дорозі до Кузніце, де помістили в карету швидкої допомоги, після чого гелікоптером доставили до однієї з лікарень у Кракові, пояснив рятувальник.

У краківській лікарні литовка була підключена до спеціального апарату, який мав врятувати її життя. На жаль, через кілька годин вона померла.

Ще дві литовки були знайдені неподалік Гонсєнікової Пшелончки, біля туристичної стежки. Вранці одну з них доставили до Закопаного. Третю з потерпілих, яка перебувала в задовільному стані, доправили до гірського притулку Хала-Гонсєнікова.

Згідно зі звітом рятувальника, туристки навіть не змогли розповісти про деталі своєї подорожі, звідки вони вирушили та в якому напрямку рухалися. Вони також не мали належного спорядження та теплого одягу. Особа, яка повідомила про їх зникнення, не змогла вказати, де вони зупинялися на ніч, стверджуючи, що вони "зупинилися в готелі в Катовіцах". Тим часом жінки зупинилися на ніч у Кузніце.

У пошуковій операції брали участь 44 рятувальники.


Теги: ПогибшиеТуристыТуристиЛитваТатрыПольщаПольша

Дата і час 29 вересня 2024 г., 15:43     Переглядів Переглядів: 1889
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

10 жовтня 2024 г.
loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.327228