АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 15°C
Харків: 14°C
Дніпро: 16°C
Одеса: 19°C
Чернігів: 14°C
Суми: 14°C
Львів: 13°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 15°C
Рівне: 15°C

Сибіга розповів, про що говорив із Сійярто в Угорщині

Читать на русском
Сибіга розповів, про що говорив із Сійярто в Угорщині
Сибіга розповів, про що говорив із Сійярто в Угорщині

Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга провів переговори зі своїм угорським колегою Петером Сійярто. Основною темою обговорення стали наслідки повномасштабної війни РФ проти України та шляхи досягнення всебічного, справедливого та тривалого миру.

Зокрема, учасники переговорів обговорили Формулу миру президента Володимира Зеленського, План перемоги, а також двосторонні відносини між Києвом та Будапештом. Про це Сибіга повідомив на пресконференції після завершення діалогу з Сійярто.

Міністр підкреслив важливість розвитку україно-угорських відносин на основі взаємної поваги, розуміння національних інтересів та сприйняття України як майбутнього члена ЄС і НАТО.

Глава українського МЗС зазначив, що мав з Сійярто дуже відверту особисту розмову, а також змістовні консультації у розширеному форматі. Сибіга акцентував на темі відновлення територіальної цілісності та суверенітету України, а також покарання Росії за злочини, вчинені проти українського народу.

Український міністр також повідомив свого угорського колегу про ситуацію на фронті та на тимчасово окупованих територіях. Він висловив вдячність Угорщині за підтримку суверенітету та територіальної цілісності України, прийняття 14 пакетів санкцій ЄС проти Росії та надану гуманітарну допомогу нашій державі. Крім того, Сибіга підкреслив участь Сійярто в першому Саміті миру та приєднання Угорщини до спільного комюніке.

Формула миру і інтеграція в ЄС: Сибіга розповів, про що говорив із Сійярто в Угорщині eiqkiqxrierant
Формула миру і інтеграція в ЄС: Сибіга розповів, про що говорив із Сійярто в Угорщині

"Для України одним з головних пріоритетів є інтеграція до ЄС. Важливим кроком у цьому контексті стало відкриття переговорів про вступ. Ми сподіваємось на подальшу підтримку Угорщини на цьому шляху, як під час нинішнього головування в ЄС, так і в майбутньому. Зокрема, на підтримку відкриття переговорних кластерів паралельно", – заявив голова МЗС України.

Під час переговорів Сибіга та Сійярто узгодили подальші кроки щодо розвитку прикордонної інфраструктури, що сприятиме зміцненню торгівельно-економічних зв’язків між Україною та Угорщиною. За словами глави МЗС України, сторони погодились провести до кінця поточного року чергове засідання Спільної міжурядової комісії.

"Ми продовжуємо активну роботу над розвитком договірно-правової бази, що посилить співпрацю та створить нові можливості для взаємодії у сферах спільного інтересу. Я вдячний угорським партнерам за налаштованість на конструктивний діалог і розвиток прагматичної та передбачуваної політики добросусідства", – зазначив Сибіга.

Формула миру і інтеграція в ЄС: Сибіга розповів, про що говорив із Сійярто в Угорщині

Теги: МИД ВенгрииСийярто ПетерСибига АндрейУгорщинаВенгрияМЗС УкраїниМИД Украины

Дата і час 30 вересня 2024 г., 14:43     Переглядів Переглядів: 1909
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
3.463744