АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 14°C
Харків: 11°C
Дніпро: 13°C
Одеса: 17°C
Чернігів: 15°C
Суми: 11°C
Львів: 16°C
Ужгород: 15°C
Луцьк: 16°C
Рівне: 16°C

Марк Рютте офіційно призначений генеральним секретарем НАТО

Читать на русском
Марк Рютте офіційно призначений генеральним секретарем НАТО
Марк Рютте офіційно призначений генеральним секретарем НАТО

1 жовтня Марк Рютте офіційно приступив до виконання своїх обов’язків як генеральний секретар НАТО, змінивши на цій посаді Єнса Столтенберга. Рютте, який цьогоріч пішов у відставку з посади прем’єр-міністра Нідерландів після рекордних 14 років на чолі уряду, є рішучим прихильником України та її боротьби проти російської агресії.

Він неодноразово демонстрував свою підтримку військовій допомозі Україні та заохочував європейські країни до посилення оборонних спроможностей. OBOZ.UA надає усю необхідну інформацію про нового лідера Альянсу та його ставлення до України.

"У цей історичний день ми прощаємося з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом і вітаємо нового секретаря Марка Рютте", – проінформували на сторінці НАТО в соцмережі X.

Відомо, що церемонія передачі повноважень пройде у штаб-квартирі НАТО в Брюсселі, де Рютте виступить на засіданні Північноатлантичної ради та звернеться до співробітників Альянсу. Після цього він проведе свою першу пресконференцію як новий керівник організації.

Позиція Марка Рютте щодо війни в Україні

Рютте від самого початку російського вторгнення у 2022 році чітко висловлювався на підтримку України. Його прихильність до збереження українського суверенітету та незалежності відображалася у численних заявах протягом його перебування на посаді прем’єр-міністра. Він закликав до збільшення військової допомоги Україні, виступав за розширення санкцій проти Росії та зміцнення обороноздмужності країн НАТО, особливо тих, що розташовані на східному фланзі Альянсу.

Одним з головних завдань Рютте на новій посаді стане продовження роботи свого попередника Єнса Столтенберга з метою згуртування союзників навколо підтримки України.

Рютте також закликає європейські країни зосередитися на посиленні обороноздатності континенту і не піддаватися паніці через можливий повернення Дональда Трампа до влади у США. Його основна мета – зробити так, щоб європейські країни стали більш незалежними в питаннях безпеки та оборони.

Ще одним завданням нового генерального секретаря НАТО буде пошук компромісів серед країн-членів, що є ключовим елементом роботи Альянсу, де рішення ухвалюються консенсусом. Рютте, як досвідчений політик, який очолював коаліційні уряди Нідерландів протягом 14 років, прекрасно підготовлений до цієї дипломатичної ролі.


Теги: Столтенберг ЙенсНАТОРютте МаркМарк Рютте

Дата і час 01 жовтня 2024 г., 10:40     Переглядів Переглядів: 1580
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

10 жовтня 2024 г.
loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.123192