АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 14°C
Харків: 11°C
Дніпро: 13°C
Одеса: 17°C
Чернігів: 15°C
Суми: 11°C
Львів: 16°C
Ужгород: 15°C
Луцьк: 16°C
Рівне: 16°C

Южне в Одеській області збираються перейменувати на Порт-Анненталь

Читать на русском
Южне в Одеській області збираються перейменувати на Порт-Анненталь
Южне в Одеській області збираються перейменувати на Порт-Анненталь

Депутати комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування пропонують парламенту змінити назву міста Южне Одеської області на Порт-Анненталь.

Ця інформація міститься у проєкті постанови № 12084.

Пропонується змінити назву міста в Одеській області, зокрема, Южного – на Порт-Анненталь.

Комітет обґрунтовує цю пропозицію тим, що Український інститут національної пам’яті визнав, що назва міста Южне пов’язана з реалізацією російської імперської політики, зокрема, з її складником – русифікацією.

У січні 2024 року до комітету звернувся лист від міського голови Южного з проханням перейменувати місто Южне на місто Південне, при цьому у листі зазначалось, що Южненська міська рада не ухвалила жодного рішення щодо перейменування.

Зазначається, що інститут нацпам’яті вказав, що назва міста Южне, що походить від містотворчого порту "Южний" (у 2019 році Кабінет Міністрів перейменував порт "Южний" на "Південний"), є "штучною, оскільки порт "Південний" розташований найпівнічніше з усіх чорноморських українських портів".

У березні 2024 року до комітету надійшов лист від інституту нацпам’яті з рекомендацією перейменувати місто Южне на місто Аненталь або Порт-Аненталь, що й було підтримано комітетом.

Проте, Національна комісія зі стандартів державної мови зазначила, що підтримана комітетом назва Порт-Аненталь не відповідає стандартам державної мови, тому її рекомендовано змінити на Порт-Анненталь.


Теги: Одесская областьОдеська областьПорт-АнентальВерховная радаВерховна радаперейменування містПереименование городовЮжне

Дата і час 01 жовтня 2024 г., 17:48     Переглядів Переглядів: 1737
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

10 жовтня 2024 г.
loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.062732