АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 15°C
Харків: 12°C
Дніпро: 14°C
Одеса: 17°C
Чернігів: 15°C
Суми: 12°C
Львів: 16°C
Ужгород: 16°C
Луцьк: 17°C
Рівне: 16°C

Показники мобілізації в Україні пішли на спад, - Костенко

Читать на русском
Показники мобілізації в Україні пішли на спад, - Костенко
Показники мобілізації в Україні пішли на спад, - Костенко

В Україні спостерігається зниження показників мобілізації.

Про це в інтерв’ю NV заявив секретар парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко (Голос).

"На цей час у нас спостерігається падіння мобілізації порівняно з тим, що було раніше", - зазначив Костенко.

Він стверджує, що ситуація погіршилася порівняно з "місяцями", які пройшли після ухвалення закону про посилення мобілізації навесні 2024 року.

Костенко звинувачує у зниженні темпів мобілізації “уряд та верховного головнокомандувача” (тобто Зеленського – Ред.) та закликає до вжиття «радикальних заходів», у тому числі до зниження призовного віку, щоб збільшити показники мобілізації.

“Це їх (уряду та Зеленського – Ред.) завдання – мобілізувати націю та країну. Це основне завдання, яке вони мають виконувати. Існує чітка відповідальність, якщо говорити про уряд. Звісно, за це в уряді відповідає Міністерство оборони через Генштаб та ТЦК. Це не лише люди — це повна мобілізація країни, коли ми говоримо про війну. Необхідно вживати заходів. Вони можуть здатися радикальними та кардинальними. Ми повинні розуміти, що у такому темпі дуже складно підтримувати [рівень мобілізації]. Потрібно, щоби верховний головнокомандувач і міністр брали на себе відповідальність, зверталися до народних депутатів і використовували різні методи. Це може бути мотивація, зниження призовного віку, стимулювання різних категорій населення йти за контрактом. Якщо ми продовжуватимемо діяти в такому темпі мобілізації, просто відкладаючи справу в довгу скриньку, то дуже скоро мобілізація опиниться на нульовому рівні. А якщо ще Росія проведе свою мобілізацію, то я навіть не знаю, що робити”, - коментує Костенко.

Він також наголошує на необхідності зміни підходів до мобілізації.

“Треба звернути увагу на набір людей – правильних, а не просто всіх поспіль. Головна проблема в тому, що ми набираємо всіх підряд, у нас велика армія, а на полі бою нікого немає, бо набираємо лише обмежену кількість придатних”, - каже Костенко.

Він також підтвердив інформацію ЗМІ про те, що у коридорах влади обговорюється можлива відставка міністра оборони Умерова та голови ГУР Буданова.

Умерова можуть замінити нинішнього віцепрем’єра — міністра цифрової трансформації Михайла Федорова. “Ці чутки існують не лише у ЗМІ, а й між депутатами також точаться розмови. Мені підтверджують, що обговорення йдуть… Я з великою повагою ставлюся до Михайла Федорова як до фахівця у своїй галузі, але це питання Міністерства оборони. На своїй посаді він справляється на 100%, робить багато для перемоги, зокрема. Але Міністерство оборони — це спеціалізована сфера, і тут я не можу бути впевненим на 100%”, - заявив Костенко.

Варто зазначити, що колега Костенко по "оборонному" комітету Олександр Федієнко ("Слуга народу"), який очолює підкомітет з питань безпеки в кіберпросторі та урядовому зв’язку, нещодавно опублікував скрін повідомлення в Telegram-каналі, що зв’язується з Банковою, де також йшлося про заміну Умерова на Федорова

“Логіка є. Усі майбутні війни, як і ця, будуть війнами роботизованих систем. Михайло, як ніхто інший, добре в цьому розуміється. Сподіваюся, що такі зміни, якщо вони відбудуться, стануть поштовхом до ухвалення закону про кіберсилові структури. Але, швидше за все, інформація (про перестановки в Міноборони – Ред.) – просто  фейк”, - вважає Федієнко.


Теги: Федоров МихаилНападение России на УкраинуНапад Росії на УкраїнуВойнаВійнаМобилизацияМобілізаціяУмеров РустэмУмеров РустемГУР МОБуданов КириллДепутатыДепутатиКостенко Роман

Дата і час 01 жовтня 2024 г., 18:26     Переглядів Переглядів: 1769
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

10 жовтня 2024 г.
loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.198051