АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 18°C
Харків: 19°C
Дніпро: 20°C
Одеса: 22°C
Чернігів: 18°C
Суми: 17°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 14°C
Рівне: 15°C

Кримський міст захищають ЗРК "Панцир", — ЗМІ

Читать на русском
Кримський міст захищають ЗРК "Панцир", — ЗМІ
Кримський міст захищають ЗРК "Панцир", — ЗМІ

Окупанти встановили додаткові загородження та збудували дві вежі для систем протиповітряної оборони, щоб захистити міст від атак з повітря й намагаючись вберегтися від українських надводних дронів.

Росія активізувала свої зусилля з охорони Кримського мосту від українських атак, зокрема від морських безпілотників. Нові супутникові знімки, отримані компанією Maxar Technologies та опубліковані Business Insider, свідчать про збільшення оборонних споруд навколо мосту, що з’єднує Росію з окупованим Кримським півостровом.

Цей міст завдовжки 12 миль раніше виконував роль важливого шляху постачання для російських військових, але тепер він здебільшого слугує символом контролю Росії над Кримом, зазначають журналісти. Міст став об’єктом кількох серйозних атак з боку України, зокрема удару морським дроном.

Росія почала розміщувати баржі на південному боці мосту ще на початку травня, щоб захистити конструкцію та судноплавний канал від можливих українських нападів. За даними західної розвідки, раніше встановлені бар’єри зазнали пошкоджень під час штормів.

кримський міст eiqrtiqkdiqrxant Fullscreen
Вид зблизька на загородження та рух суден біля Керченського мосту 28 вересня
Фото: MAXAR

До червня оборонні заходи були посилені додатковими баржами та плавучими боновими загородженнями, розташованими паралельно до мосту. Однак нові зображення, зроблені 29 вересня, демонструють значне збільшення кількості барж, що охороняють міст.

Україна активно використовує свій флот морських дронів для нанесення ударів по російських військових кораблях і інших об’єктах Чорноморського флоту. Загроза з боку дронів спонукала Москву встановити захисні споруди в ключових портах Севастополя та Новоросійська.

Бреді Афрік, аналітик з відкритих джерел та співробітник американського аналітичного центру American Enterprise Institute, першим звернув увагу на нові захисні бар’єри у пості в X в неділю. Він зазначив різкі зміни, що відбулися з початку травня до кінця вересня.

Однак нові бар’єри — це не єдині заходи, яких вжила Росія для захисту мосту. Супутникові знімки, отримані в суботу, також показали дві системи протиповітряної оборони "Панцир" поблизу мосту. Maxar повідомила, що вежі для цих систем будувалися з 18 по 23 серпня. Це свідчить про те, що Росія стурбована не лише загрозою з моря, а й намагається захистити міст від атак з повітря.

ППО Кримський міст Fullscreen
ЗРК "Панцир" на вежі біля Керченського мосту 28 вересня
Фото: MAXAR
ППО Кримський міст Fullscreen
Другий ЗРК "Панцир" на вежі біля Керченського мосту 28 вересня
Фото: MAXAR

Теги: Спутниковые фотоСупутникові системиокупаціяОккупацияКримРЗПК ПанцирьКрымский мостКрым

Дата і час 02 жовтня 2024 г., 10:45     Переглядів Переглядів: 1542
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.682195