АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 15°C
Харків: 14°C
Дніпро: 16°C
Одеса: 19°C
Чернігів: 14°C
Суми: 14°C
Львів: 13°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 15°C
Рівне: 15°C

Оборонний бюджет 2025: РНБО ухвалила низку рішень

Читать на русском
Оборонний бюджет 2025: РНБО ухвалила низку рішень
Оборонний бюджет 2025: РНБО ухвалила низку рішень

Рада національної безпеки та оборони України ухвалила низку рішень стосовно оборонного бюджету на наступний рік. Їх затвердив президент України Володимир Зеленський.

Про це повідомляється з посиланням на відповідний указ глави української держави.

Рішення РНБО передбачає низку доручень Кабміну щодо видатків у проєкті державного бюджету за статтями, пов’язаними із забезпеченням національної безпеки та оборони. Таким чином, уряд має:

  • передбачити у проєкті держбюджету загальний фінансовий ресурс на забезпечення національної безпеки та оборони України обсягом не менше 26,3% ВВП для сектору безпеки та оборони України. Фінансування потреб сектору безпеки та оборони має становити не менше 2 223 042,4 млн гривень;
  • забезпечити можливість збільшення у 2025 році витрат на нацбезпеку та оборону з урахуванням військово-політичної обстановки та вимог бюджетного законодавства.
  • вжити заходів для того, щоб у 2025 році було першочергово профінансовано діяльність суб’єктів сектору безпеки та оборони України з низки напрямків, зокрема розвитку сектору за стандартами НАТО та ЄС, підтримка та збільшення здібностей ЗСУ та захист об’єктів критичної інфраструктури.
  • вжити заходів для забезпечення своєчасного фінансування на виплату грошового забезпечення військових, осіб рядового та начальницького складу, поліцейських;
  • забезпечити інформування апарату РНБО щомісяця до 15 числа про стан фінансування сектору безпеки та оборони.

Водночас органам сектору безпеки та оборони України доручили:

  • посилити фінансову дисципліну у сфері управління бюджетними коштами та забезпечити цільове та ефективне використання бюджетних коштів;
  • забезпечити контроль за виконанням умов та строків виконання держконтрактів на закупівлю товарів, робіт та послуг оборонного призначення.

При цьому Мінфін, згідно з рішенням РНБО, має забезпечити своєчасне фінансування видатків Держбюджету, які передбачені для сектору безпеки та оборони.


Теги: оборонный бюджетОборонний бюджетРНБОВоєнний кабінет РНБОСНБО

Дата і час 02 жовтня 2024 г., 19:06     Переглядів Переглядів: 1813
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.06964