АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 15°C
Харків: 12°C
Дніпро: 14°C
Одеса: 17°C
Чернігів: 15°C
Суми: 12°C
Львів: 16°C
Ужгород: 16°C
Луцьк: 17°C
Рівне: 16°C

Сікорський: Польща «конституційно зобов’язана» збивати ракети РФ, однак НАТО цього не дозволяє

Читать на русском
Сікорський: Польща «конституційно зобов’язана» збивати ракети РФ, однак НАТО цього не дозволяє
Сікорський: Польща «конституційно зобов’язана» збивати ракети РФ, однак НАТО цього не дозволяє

Міністр закордонних справ Польщі Радек Сікорський заявив, що Польща "конституційно зобов’язана" збивати ракети, що прямують на її територію, проте НАТО забороняє це робити. Як пише оглядач The Times Едвард Лукас, якщо Росія викликає у прикордонних країн НАТО страх, то Америка — розчарування через свою нерішучу позицію.

"Деякі представники прикордонних держав вважають, що кілька років тому США відповіли на серйозну російську кібератаку короткочасним відключенням електрики в Москві. Вони хотіли б отримати таку ж сильну відповідь на набагато частіші атаки на них", — зазначає аналітик.

Як заявив головний дипломат Литви Габріелюс Ландсбергіс, у США "є засоби, щоб проводити реальні червоні лінії, коли вони цього хочуть, то чому ми не можемо зробити це для НАТО?".

Аналітик зазначає, що, хоча Польща, а також країни Балтії та Скандинавії сподіваються, що Україна зможе перемогти, і надають їй величезну допомогу, однак вони побоюються, що Росія може здобути перемогу завдяки своїй чисельності:

"Як би не закінчилася війна, за кілька років Росія буде готова до нової війни. НАТО не готове до цього, у нього немає достатніх запасів, планів і зброї... Тому Польща та її регіональні союзники спішно готуються до найгіршого і до того, щоб у разі потреби битися наодинці".


Теги: ПВОППОГабриэлюс ЛандсбергисНападение России на УкраинуНапад Росії на УкраїнуВойнаВійнаНАТОПольщаПольшаМИД ПольшиСикорский РадославСикорский

Дата і час 07 жовтня 2024 г., 15:50     Переглядів Переглядів: 1953
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

10 жовтня 2024 г.
loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
2.640559