АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 15°C
Харків: 12°C
Дніпро: 14°C
Одеса: 17°C
Чернігів: 15°C
Суми: 12°C
Львів: 16°C
Ужгород: 16°C
Луцьк: 17°C
Рівне: 16°C

У Польщі затримали трьох священнослужителів за підозрою в педофілії та вчиненні економічних злочинів

Читать на русском
У Польщі затримали трьох священнослужителів за підозрою в педофілії та вчиненні економічних злочинів
У Польщі затримали трьох священнослужителів за підозрою в педофілії та вчиненні економічних злочинів

Поліція затримала 2 священнослужителів із Сосновецької єпархії та 1 колишнього священника за звинуваченням у сексуальних та економічних злочинах.

Затримання було проведено 1 жовтня співробітниками відділу кримінальної поліції Катовіце за дорученням районної прокуратури Сосновця.

Серед затриманих — парафіяльний священник, вікарій іншої парафії та колишній священнослужитель. Один із підозрюваних, Яцек К., був затриманий у невеликому містечку поруч із Вольбромом. Місцеві жителі були шоковані, дізнавшись, що їхній колишній священник, який служив у парафії 14 років, опинився в центрі розслідування. Окрім сексуальних злочинів, йому також інкримінуються економічні зловживання, включаючи шахрайство на десятки тисяч злотих.

Двоє із затриманих підозрюються у педофілії, їхніми жертвами стали кілька неповнолітніх. Один із священиків був взятий під варту на 3 місяці, другий, знепритомнівши при затриманні, був доставлений до лікарні. Його допитали, але арешт як запобіжний захід не був застосований.

Його залишили під поліцейським наглядом, заборонивши контактувати з постраждалими та їхніми батьками, відвідувати місця, де знаходяться неповнолітні, а також займатися діяльністю і навчанням, пов’язаними з дітьми. Йому також був накладений заборону на виїзд з країни, і паспорт був вилучений.

Затримання проводилися в рамках розслідування, пов’язаного зі справою про вбивство диякона у Сосновці, скоєному 2 роки тому. Місцевий священник застрелив диякона і вчинив самогубство. Прокурори вважають, що матеріали цієї справи надали нову інформацію, яка і стала основою для нинішнього розслідування.

У березні цього року у Сосновці стався інцидент з іншим священиком з тієї ж парафії, у квартирі якого помер чоловік. Під час розслідування у нього були виявлені наркотики. Роком раніше інший священнослужитель організував оргію в Домброві-Гурниче, під час якої чоловік, викликаний на захід, втратив свідомість. Священник спочатку відмовився впускати рятувальників, і лише після втручання поліції вони змогли потрапити всередину, що призвело до серйозних наслідків для священнослужителя.

Сосновецька єпархія підтвердила затримання 2 священиків і заявила про готовність співпрацювати з правоохоронними органами.


Теги: экономические преступленияпедофілиПедофилиязатриманнязадержаниеСвященникПольщаПольша

Дата і час 07 жовтня 2024 г., 16:37     Переглядів Переглядів: 1836
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

10 жовтня 2024 г.
loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.064042