АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 14°C
Харків: 11°C
Дніпро: 13°C
Одеса: 17°C
Чернігів: 15°C
Суми: 11°C
Львів: 16°C
Ужгород: 15°C
Луцьк: 16°C
Рівне: 16°C

У підпільної мільйонерки Крупи з Хмельницького НАЗК знайшло порушень на 360 тисяч гривень

Читать на русском
У підпільної мільйонерки Крупи з Хмельницького НАЗК знайшло порушень на 360 тисяч гривень
У підпільної мільйонерки Крупи з Хмельницького НАЗК знайшло порушень на 360 тисяч гривень

За результатами перевірки НАЗК було виявлено, що у декларації головного лікаря Хмельницького обласного центру медико-санітарної експертизи Тетяни Крупи присутні порушення на суму 360 тис. гривень, тоді як під час обшуків правоохоронці вилучили готівку на суму 6 млн доларів.

Ця інформація була отримана з результатів перевірки декларації посадовиці за 2023 рік.

Повна перевірка податкової звітності і майна Крупи була завершена та затверджена 13 вересня цього року. Було виявлено незначні порушення. Наприклад, Крупа зазначила кошти на банківських рахунках у гривнях, хоча потрібно було вказувати їх для кожної валюти окремо. Також були неправильно зазначені деякі земельні ділянки та вартість нерухомості, але загальна сума порушень склала лише 358 398 гривень. НАЗК побачило в діях Крупи ознаки корупційного правопорушення за ч.2 ст.172-6 КУпАП.

 eiqetidzdiqueant

Вже наприкінці вересня Крупа подала виправлену декларацію. Тобто, якби правоохоронці не здійснили обшуки у жінки і не знайшли гроші, вона б і далі могла приховувати своє незаконне майно.

Нагадаємо, що вдома у жінки та її сина було вилучено 5,24 млн доларів, 300 тис. євро, понад 5 млн гривень, брендові прикраси та коштовності. Також були вилучені документи, які вказують на незаконну діяльність посадовців та відмивання грошей через різні бізнес-проекти.

Окрім того, правоохоронці встановили, що родині чиновників належить велике майно. Вони володіють 30 об’єктами нерухомості у Хмельницькому, Львові та Києві, 9 елітними автомобілями, корпоративними правами на 48 млн грн, готельно-ресторанним комплексом на майже 3 тис. кв. м в одному з парків міста Хмельницького. За кордоном у їх власності є нерухомість в Австрії, Іспанії та Туреччині. На валютних закордонних рахунках родина також «накопичила» майже 2,3 млн доларів.

Жінці було висунуто підозру за ст. 368-5 КК. Вона перебуває під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 500 млн гривень.

На цей момент у НАЗК заявили, що з урахуванням обставин призначено повторну повну перевірку декларації Крупи. А чи понесуть відповідальність посадовці агенції, які склали такий висновок? На жаль, їхні прізвища громадянам невідомі.


Теги: ДеклараціядекларацияДекларацииНАЗКНацагентство по предотвращению коррупции (НАПК)НАПКХмельницкая областьХмельницька областьМСЕККрупа АлександрКрупа ВладимирКрупа Татьяна

Дата і час 09 жовтня 2024 г., 00:12     Переглядів Переглядів: 1753
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

10 жовтня 2024 г.
loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.063797