АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 13°C
Харків: 11°C
Дніпро: 13°C
Одеса: 16°C
Чернігів: 13°C
Суми: 11°C
Львів: 14°C
Ужгород: 15°C
Луцьк: 15°C
Рівне: 16°C

Британія ввела санкції проти РФ за застосування хімічної зброї проти України

Читать на русском
Британія ввела санкції проти РФ за застосування хімічної зброї проти України
Британія ввела санкції проти РФ за застосування хімічної зброї проти України

У вівторок, 8 жовтня, Велика Британія запровадила санкції проти трьох російських установ та однієї фізичної особи у зв’язку з використанням російськими військовими хімічної зброї проти України.

Про це йдеться у заяві, опублікованій на сайті британського уряду.

У заяві зазначається, що йдеться про використання на полі бою хлорпікрину – речовини, яку Міжнародна організація із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) класифікує як хімічну зброю.

До списку санкцій включені війська радіологічного, хімічного та біологічного захисту збройних сил Росії та їхній начальник Ігор Кирилов, якого безпосередньо звинувачують у причетності до використання хімічної зброї та поширення дезінформації. 

Також до списку включені 27-й і 33-й науково-дослідні центри Міністерства оборони Росії. Стверджується, що вони причетні до розробки хімічної та біологічної зброї.

Як відомо, у травні США в обґрунтуванні нових санкційних заходів проти Росії заявляли, що російські війська застосували проти Збройних Сил України заборонену хімічну речовину – хлорпікрин. 

У повідомленні Держдепу також підкреслювалося, що російські війська використовують в Україні інші подібні за своїми властивостями подразливі речовини, які зазвичай застосовуються поліцією для розгону демонстрацій.

Міністр закордонних справ Девід Леммі наголосив, що Велика Британія "не сидітиме склавши руки", поки очільник Кремля Володимир Путін грубо порушує міжнародне право, включаючи Конвенцію про хімічну зброю. 

"Я поставив перед собою завдання протидіяти цій зловмисній діяльності, і я не відступлю", – підкреслив він. 

У високих концентраціях хлорпікрин сильно подразнює легені, очі та шкіру. Хоча ця речовина не настільки небезпечна, як інша хімічна зброя, вона викликає блювоту, запаморочення, сильне запалення очей, носа, горла, дихальних шляхів, конвульсії, а також – втрату свідомості й ураження шкіри. 

Усі ці симптоми проявляються раптово, а у великій концентрації людина може загинути за лічені хвилини. Окрім того, хлорпікрин заражає їжу та воду.


Теги: РосіяРоссияСанкції проти РосіїСанкціїСанкцииантироссийские санкцииВеликобританіяВеликобританияХимическое оружиехімічна зброяНападение России на УкраинуНапад Росії на УкраїнуВойнаВійна

Дата і час 09 жовтня 2024 г., 00:28     Переглядів Переглядів: 1371
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

10 жовтня 2024 г.
loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.349603