АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 18°C
Харків: 19°C
Дніпро: 20°C
Одеса: 22°C
Чернігів: 18°C
Суми: 17°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 14°C
Рівне: 15°C

Журналісти поговорили з хакерами, які торгують даними російських держслужбовців

Читать на русском
Журналісти поговорили з хакерами, які торгують даними російських держслужбовців
Журналісти поговорили з хакерами, які торгують даними російських держслужбовців

Перший архів в цьому Telegram-каналі був опублікований 14 серпня 2019 року й пов’язаний із колишнім керівником Адміністрації президента Олександром Волошиним.

За інформацією ЗМІ, в листопаді 2019 року хакери шантажували уряд Грузії та взяли на себе відповідальність за масштабну кібератаку на грузинські сайти. Вони погрожували оприлюднити дані, якщо їм не переведуть 500 біткойнів.

Чи отримали хакери гроші та що саме містилося у вкрадених документах, невідомо. Однак у відкритому доступі немає архівів, пов’язаних з грузинським урядом, а в Грузії була розпочата процедура проти групи Black Mirror за статтями про вторгнення в комп’ютерну систему та зазіхання на комп’ютерні дані. Самі хакери заявили журналістам, що вимаганням не займаються.

Іноді хакери публікують в Telegram-каналі лише часткову інформацію, іноді діляться нею з журналістами або продають зацікавленим сторонам.

Перевірити автентичність архівів буває складно, але поки що ніхто зі згаданих людей не спростував їхню достовірність.

У повідомленні від 26 червня 2023 року згадувалася публікація архіву в приватних каналах, пов’язаного з Сергієм Шойгу. Наступного дня інформація була викуплена. Приблизно в цей же час на продаж було виставлено архів листувань Євгена Пригожина.

Серед цілей хакерів опинився колишній заступник міністра оборони Тимур Іванов, заарештований у справі про корупцію, а також митрополит Тихон (Шевкунов), якого іноді називають особистим духівником президента Володимира Путіна.

На каналі Black Mirror публікуються лише дані людей, пов’язаних з російським режимом. Публікацій, що стосуються опозиції, журналісти не виявили. За заявами хакерів, попиту на них немає.

Повний текст доступний на сайті «Радіо Свобода».


Теги: Шевкунов Георгий (епископ Тихон)митрополит Тихон (Шевкунов)ПригожинЕвгений ПригожинПутінПутинИванов ТимурПерсональные данныеЛичные данныеРоссияРосіяРоссийские чиновникиХакерыхакери

Дата і час 09 жовтня 2024 г., 07:27     Переглядів Переглядів: 1532
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.163109