АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 13°C
Харків: 12°C
Дніпро: 14°C
Одеса: 17°C
Чернігів: 14°C
Суми: 12°C
Львів: 14°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 15°C
Рівне: 15°C

Редакція видання "Українська правда" заявляє про тиск із боку Офісу президента

Читать на русском
Редакція видання "Українська правда" заявляє про тиск із боку Офісу президента
Редакція видання "Українська правда" заявляє про тиск із боку Офісу президента

"Українська правда" (УП, Київ), одне з провідних українських інтернет-медіа, повідомляє про систематичний та тривалий тиск з боку Офісу президента на редакцію та окремих журналістів видання.

"Ми офіційно заявляємо, що будь-яка спроба представників керівництва Офісу президента вплинути на журналістів "Української правди" буде висвітлена публічно та матиме міжнародні наслідки", - ідеться в заяві редакції на сайті УП.

У виданні оцінюють як загрозу для стабільної роботи редакції блокування спікерів від влади на спілкування з журналістами "Української правди", тиск на бізнес із метою зупинити рекламну співпрацю, а також емоційну реакцію президента Володимира Зеленського на запитання журналіста УП на останній пресконференції.

"Ці та інші непублічні сигнали свідчать про спроби втрутитися у нашу редакційну політику", - вважають в УП.

Видання запевняє, що збереже свободу вибору тем і героїв для публікацій і продовжуватиме розслідувати корупцію та неефективне управління у вищих ешелонах влади, закликаючи підтримати свободу слова та незалежність українських журналістів.

Агентству "Інтерфакс-Україна" поки що не вдалося отримати коментар від представників Офісу президента у зв’язку з цією заявою УП.

"Українська правда" була заснована у 2000 році журналістом Георгієм Гонгадзе, вбитим того ж року, як пізніше було підтверджено судом, співробітниками МВС. У травні 2021 року редакторка-засновниця УП Альона Притула та засновник і голова групи компаній Dragon Capital Томаш Фіала уклали угоду, за якою 100% корпоративних прав на видання і всі його активи переходять до Dragon Capital. Громадянин Чехії Фіала також є власником медіахолдингу NV, куди входять однойменний журнал, портал і радіо, проте УП і NV працюють незалежно одне від одного. Після купівлі УП між новим власником і виданням було підписано договір про редакційну незалежність.

Головна редакторка "Української правди" Севгіль Мусаєва в інтерв’ю для "Інституту масової інформації" на початку жовтня цього року повідомила, що у всіх проєктах "Української правди" ("Європейська правда", "Економічна правда", "УП.Життя", "ТаблоID", "Кордон", "Чемпіон"), разом із відеокомандою та адміністративним відділом, працює 180 осіб. За її словами, від початку повномасштабної агресії УП повернула до свого складу спортивний проєкт "Чемпіон" і придбала "Межу" - видання про інновації та нову економіку.

Основними джерелами фінансування Мусаєва назвала банерну і нативну рекламу, івенти, донорську підтримку, читацьку модель. "Минулого року англійська версія заробляла дуже добре, але зараз ситуація погіршилася. Також є монетизація від YouTube", - зазначила головна редакторка.

Згідно з даними ресурсу YouControl, 2023 року ТОВ "УП Медіа Плюс" збільшило виручку в 2,3 раза - до 66,34 млн грн, проте його чистий прибуток зменшився в 8,7 раза - до 0,62 млн грн.

У першому півріччі цього року виручка ТОВ зросла на 33,9% - до 32,10 млн грн, тоді як чистий збиток збільшився з 1,90 млн грн до 24,51 млн грн через зростання собівартості, адміністративних витрат і витрат на збут.

Заявлена кількість унікальних користувачів за місяць - 15,7 млн, переглядів сторінок - 129 млн, кількість підписників на YouTube - 1,04 млн, у соцмережах Facebook і X - понад 900 тис. кожної.


Теги: Мусаева СевгильГонгадзеУкраинская ПравдаЖурналистыжурналістиОфис Президента УкраиныОфіс президента України

Дата і час 09 жовтня 2024 г., 21:51     Переглядів Переглядів: 1419
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

10 жовтня 2024 г.
loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.078081