АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 14°C
Харків: 11°C
Дніпро: 13°C
Одеса: 17°C
Чернігів: 15°C
Суми: 11°C
Львів: 16°C
Ужгород: 15°C
Луцьк: 16°C
Рівне: 16°C

У ЗСУ розповіли, чому окупанти націлилися на Торецьк

Читать на русском
У ЗСУ розповіли, чому окупанти націлилися на Торецьк
У ЗСУ розповіли, чому окупанти націлилися на Торецьк

Противник прагне створити плацдарм у Торецьку, оскільки це дозволить його додатковим силам наступати в бік Покровська або Авдіївського напрямку, Краматорська, Слов’янська, що посилить війська в районі Часового Яра.

Про наміри окупантів у Торецьку повідомив голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко.

"Якщо раніше ми говорили, що Часів Яр і Покровськ є фланговими напрямками для оточення Донецької області для ворога, то напрямок Нью-Йорка або Торецька — це для нього прямий наступ", — пояснює Тимочко.

Він також підкреслює, що наступ є важливим для противника, тому що Нью-Йорк і Торецьк — це шахтарські міста з досить добре розвиненою раніше індустрією, так як саме там велася видобуток вугілля.

"Там були непогані залізничні лінії, які ворог сподівається використовувати, а також шахти або шахтну інфраструктуру для укриття бронетехніки та створення своїх плацдармів для наступу", — каже Тимочко.

За його словами, агресор розраховував на швидке захоплення Торецька, а також Часового Яра і Вугледара, сподіваючись зберегти інфраструктуру цих міст.

"Однак, оскільки вони наткнулися на опір, атака стала досить інтенсивною. Крім того, захоплення Торецька важливе для них, щоб витіснити наші Збройні сили від Горлівки та Ясинуватської траси, яка для них важлива з точки зору використання логістичних магістралей", — зазначає Тимочко.

Він також вказав, що Торецьк представляє собою прямий вихід на Горлівку, яка є містом-супутником Донецька. Тому для росіян важливо відсунути ЗСУ якнайдалі в цьому регіоні.

"Це робиться, як і у випадку з Авдіївкою, для забезпечення безпеки своїх військ на околицях Донецька та Горлівки, щоб захистити свої склади і розміщені війська від нашої артилерії і безпілотників", — додав Тимочко.

 qhiqhhiqzhiqhhant


Теги: ВС РФНападение России на УкраинуНапад Росії на УкраїнуВойнаВійнаЗСУВСУТимочко ИванТорецькТорецк

Дата і час 09 жовтня 2024 г., 23:07     Переглядів Переглядів: 1568
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

10 жовтня 2024 г.
loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.101029