АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 14°C
Харків: 11°C
Дніпро: 13°C
Одеса: 17°C
Чернігів: 15°C
Суми: 11°C
Львів: 16°C
Ужгород: 15°C
Луцьк: 16°C
Рівне: 16°C

В ISW оцінили, як погіршення погоди вплине на наступ ЗС РФ в Україні

Читать на русском
В ISW оцінили, як погіршення погоди вплине на наступ ЗС РФ в Україні
В ISW оцінили, як погіршення погоди вплине на наступ ЗС РФ в Україні

Військове командування РФ наказало окупантам збільшити темпи механізованих атак, щоб досягти значних тактичних успіхів до погіршення погодних умов. При цьому навіть в осінньо-зимовий період окупанти намагатимуться зберегти свій тиск на сході України.

Водночас аналітики впевнені, що наступальна кампанія РФ завершиться найближчими місяцями через обмежені резерви. Про це повідомляє Інститут вивчення війни.

Погані погодні умови ускладнять та обмежать як механізовані, так і піхотні маневри, але російські окупанти можуть спробувати зберегти свій наступальний тиск. Представник Нацгвардії України Руслан Музичук зазначив, що зараз російські війська збільшують використання бронетехніки на полі бою для того, щоб скористатися сухими дорожніми та рельєфними умовами до того, як дощова сезонна погода призведе до болота.

Вичерпали багато резервів: в ISW оцінили, як погіршення погоди вплине на наступ російських військ в Україні. Карта eiqdiqexiqhxant

В ISW зазначили, що з липня путінська армія провела щонайменше чотири механізовані атаки чисельністю до батальйону на сході України. Також окупанти відновили відносно великі механізовані атаки вздовж лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна з кінця вересня. На думку аналітиків, російське військове командування націлене на посилення механізованої наступальної активності, щоб закріпитися в прилеглих населених пунктах на лінії фронту, які потім російські війська можуть використовувати як плацдарм для підготовки та початку наступальних операцій, спрямованих на досягнення оперативних цілей, таких як захоплення Курахового чи Покровська.

Російські окупанти використовували невеликі піхотні групи для просування від одного до іншого населеного пункту, особливо у напрямку Покровська. Аналітики відзначають, що осіння погода призведе до того, що багато вітрозахисних смуг, що складаються з листяних дерев, втратять більшу частину свого листя і забезпечать менше маскування для російських піхотних груп в осінньо-зимовий період. Проте в ISW прогнозують, що війська РФ не припинять наступальні операції після погіршення погодних умов. Окупанти можуть спробувати зберегти ініціативу на всьому театрі бойових дій.

Вичерпали багато резервів: в ISW оцінили, як погіршення погоди вплине на наступ російських військ в Україні. Карта

Російське військове командування дотримується стратегії, спрямованої на те, щоб не допустити накопичення Україною живої сили та матеріальних засобів для протидії ініціативі на всьому театрі воєнних дій шляхом підтримання постійного наступального тиску. В ISW заявили, що окупанти продовжать дотримуватись цієї стратегії, незважаючи на сезонні обмеження на маневр механізованих та піхотних підрозділів. При цьому варто врахувати, що війська РФ вичерпали резерви, які вони створили для посиленої наступальної операції влітку 2024 року.

"Погані погодні умови, що обмежують маневр на полі бою, ймовірно, сприятимуть кульмінації, але кульмінація російської наступальної операції не обов’язково призведе до повного припинення послідовних російських наступальних операцій на сході України восени 2024 року та на початку зими 2024-2025 років. У російских військ є усталена схема ведення бойових дій за межами точок кульмінації, а також ведення бойових дій у несприятливих погодних умовах", – заявили аналітики.

Вичерпали багато резервів: в ISW оцінили, як погіршення погоди вплине на наступ російських військ в Україні. Карта
Вичерпали багато резервів: в ISW оцінили, як погіршення погоди вплине на наступ російських військ в Україні. Карта

Теги: ВС РФНападение России на УкраинуНапад Росії на УкраїнуВойнаВійна

Дата і час 10 жовтня 2024 г., 08:17     Переглядів Переглядів: 1480
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

10 жовтня 2024 г.
loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.063072