АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 14°C
Харків: 11°C
Дніпро: 13°C
Одеса: 17°C
Чернігів: 15°C
Суми: 11°C
Львів: 16°C
Ужгород: 15°C
Луцьк: 16°C
Рівне: 16°C

Дениса Гюльмагомедова призначено заступником директор НАБУ

Читать на русском
Дениса Гюльмагомедова призначено заступником директор НАБУ
Дениса Гюльмагомедова призначено заступником директор НАБУ

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) призначило Дениса Гюльмагомедова першим заступником директора.

Про це повідомили на сайті "ТСН".

Він працює у бюро з 2015 року, а до нового призначення відповідав за цифровий розвиток та трансформації. Це важлива подія, адже саме цифрові технології все частіше стають ключовими в антикорупційних розслідуваннях.

Одним із таких проєктів є реформа цифрового управління державними реєстрами, розпочата Юрієм Щиголем у 2020 році, коли він очолював Держспецзв’язок. На той час в Україні існувало понад 300 розрізнених реєстрів, які працювали на різних платформах і не були інтегровані. Щиголь поставив собі за мету створити єдину платформу, яка б об’єднала всі реєстри, щоб державні органи могли працювати ефективніше і не витрачали бюджетні кошти на розробку кожного нового реєстру з нуля.

Для цього залучили компанію EPAM, і частину реєстрів вже успішно запущено, зокрема, реєстр пошкодженого майна та реєстр Міністерства економіки. Але не все йшло гладко. НАБУ веде розслідування щодо можливих порушень під час закупівлі програмного забезпечення. Вони підозрюють, що система, яку придбали, не відповідає тій, що була впроваджена. Щиголь це заперечує і стверджує, що всі роботи виконано відповідно до плану: "Програмне забезпечення – це не тільки код, це ще й налаштування та інтеграція", – зауважив він у недавньому інтерв’ю каналу "Переговорка".

Призначення Гюльмагомедова може вплинути на хід розслідування, адже він має досвід у цифрових трансформаціях, і це може допомогти НАБУ краще зрозуміти суть реформи, розпочатої Щиголем.


Теги: НАБУГюльмагомедов Денис

Дата і час 11 жовтня 2024 г., 00:16     Переглядів Переглядів: 1789
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

10 жовтня 2024 г.
loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.108548