АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 13°C
Харків: 12°C
Дніпро: 14°C
Одеса: 17°C
Чернігів: 14°C
Суми: 12°C
Львів: 14°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 15°C
Рівне: 15°C

Уряд Януковича можливо причетний до постачання зброї до Сирії

Читать на русском
Уряд Януковича можливо причетний до постачання зброї до Сирії
Уряд Януковича можливо причетний до постачання зброї до Сирії

У Кувейті викрили та заарештували учасників терористичної організації ІД, глава осередку якої розповів про фінансування та постачання озброєнь.

Так, координатор кувейтської осередку бойовиків розповів про закупівлі китайських переносних зенітно-ракетних комплексів FN-6 Manpads (ПЗРК), – повідомляє «Нова газета»..

За повідомленням Associated Press, що посилається на МВС Кувейту, зброя нібито купувалося на Україні, морським шляхом доставлялося до Туреччини, а звідти переправлялось на територію Сирії.

У пресі та соціальних мережах почалося бурхливе обговорення причетності українських політиків до торгівлі зброєю.

Китай офіційно постачає ці ПЗРК в Пакистан, Малайзію, Камбоджу, Судан і Перу. Експортом займається китайська зовнішньоторговельна корпорація China National Precision Machinery Import & Export Corporation. Україна серед імпортерів FN-6 Manpads не числиться. Якщо припустити, що екстреміст, заарештований в Кувейті, не бреше, виходить, що українці купували китайську зброю негласно.

Підняли інформаційну хвилю про причетність України до постачання озброєння ІД чомусь забувають, коли китайські ПЗРК виявилися у терористів. А це добре відомо. У лютому 2013 року був збитий вертоліт урядових військ на півночі провінції Алеппо. Незабаром бойовики розповсюдили відео про те, як і з якої зброї він був збитий. Експерти упізнали на відео китайський ПЗРК FN-6 Manpads.

Виходить, що китайська зброя було поставлено бойовикам ще на початку 2013 року. І якщо координатор кувейтської осередку ІД не бреше, значить, до постачання ІД озброєнням причетні українці, що займали ключові пости в своїй країні на початку 2013 року.

Прояснити ситуацію міг би Віктор Янукович, який в 2013 році був повноцінним президентом країни і цілком може знати, як з Китаю в Україну потрапили ПЗРК FN-6 Manpads і хто конкретно займався перекиданням зброї з України до Сирії

http://zik.ua/


Теги: ОружиеФинансирование террористовИГИЛ

Дата і час 22 листопада 2015 г., 10:29     Переглядів Переглядів: 3829
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

10 жовтня 2024 г.
loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
3.412201