АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 13°C
Харків: 12°C
Дніпро: 14°C
Одеса: 17°C
Чернігів: 14°C
Суми: 12°C
Львів: 14°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 15°C
Рівне: 15°C

Bloomberg: США та Британія розслідують криптовалютні транзакції РФ на 20 мільярдів доларів

Читать на русском
Bloomberg: США та Британія розслідують криптовалютні транзакції РФ на 20 мільярдів доларів
Bloomberg: США та Британія розслідують криптовалютні транзакції РФ на 20 мільярдів доларів

США та Британія почали перевіряти криптовалютні транзакції на суму понад 20 мільярдів доларів, які пройшли російською біржею.

Про це повідомляє Bloomberg .

Зазначається, що платежі проходили через московську криптобіржу Garantex із використанням криптовалюти Tether, прив’язаної до долара.

Видання пише, що ці перекази відбулися після того, як на Garantex були накладені санкції США та Великобританії за підозрою у сприянні фінансовим злочинам та незаконним операціям у Росії.

"Адміністрація президента Джо Байдена намагається "притиснути" криптовалютні біржі, такі як Garantex, з перших днів війни. Транзакції на суму 20 мільярдів доларів будуть одним з найбільших порушень санкцій, введених проти Росії з моменту початку війни", - йдеться у матеріалі.

Що відомо про криптовалюту

Джерела видання попередили, що розслідування тривають і ще зарано для висновків, враховуючи складність та непрозорість транзакцій із криптовалютами.

Tether є стейблкоіном, метою якого є підтримання вартості один до одного по відношенню до долара. Ця криптовалюта є найбільш продаваною у світі, в обігу якої знаходиться монета на суму понад 100 мільярдів доларів.

Раніше біржа Garantex заявляла, що прагне запобігти використанню своєї платформи для незаконної діяльності та активно співпрацювала з владою Європи та США, поки на неї не були накладені санкції.

У чому біржу звинуватила влада США

Garantex була заснована у 2019 році в Естонії, хоча уряд США заявив, що більшість її операцій зараз базуються в Москві. Естонія втратила ліцензію на роботу в країні в лютому 2022 року внаслідок скоординованих зусиль разом із США.

Міністерство фінансів США звинуватило Garantex у ігноруванні своїх зобов’язань щодо боротьби з відмиванням грошей та фінансуванням тероризму, одночасно оголосивши про власні санкції проти фірми у квітні 2022 року.

США пов’язали Garantex із транзакціями з незаконної діяльності на суму понад 100 мільйонів доларів, у тому числі за участю російської хакерської групи з вимагання Conti.

Tether використовується шахраями

На своєму сайті Garantex повідомляє, що дозволяє здійснювати виведення коштів через карти ПАТ "Сбербанк Росії", АТ "Тінькофф Банк" та АТ "Альфа-Банк". Це російські банки, які потрапили до санкцій США.

Анонімність, швидкість та стабільність Tether зробили валюту популярною серед злочинців.

Tether був найчастіше використовуваним стейблкоіном для злочинної діяльності в криптовалюті минулого року, який пов’язав його з незаконними транзакціями на суму 19,3 мільярда доларів у 2023 році.


Теги: КриптобиржаРосіяРоссияВеликобританіяВеликобританияСШАКриптовалюта

Дата і час 28 березня 2024 г., 16:41     Переглядів Переглядів: 1803
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

10 жовтня 2024 г.
loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.072937