АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 13°C
Харків: 11°C
Дніпро: 13°C
Одеса: 16°C
Чернігів: 13°C
Суми: 11°C
Львів: 14°C
Ужгород: 15°C
Луцьк: 15°C
Рівне: 16°C

Reuters: Операцію з підриву пейджерів «Хезболли» організував «Моссад»

Читать на русском
Reuters: Операцію з підриву пейджерів «Хезболли» організував «Моссад»
Reuters: Операцію з підриву пейджерів «Хезболли» організував «Моссад»

Велику операцію з підриву пейджерів членів ліванського угруповання "Хезболла" провела ізраїльська спецслужба "Моссад". Підготовка до неї тривала досить довго.

Про це інформує Reuters.

Як повідомило високопрофесійне джерело в ліванській службі безпеки, "Хезболла" замовила п’ять тисяч пейджерів тайванської компанії Gold Apollo, які були ввезені в країну на початку цього року. Джерело показало зображення моделі пейджера AP924, який, як і інші пейджери, у бездротовому режимі приймає та відображає текстові повідомлення, проте не може робити телефонні дзвінки.

Бойовики використовують пейджери як примітивні засоби зв’язку, намагаючись уникнути ізраїльського моніторингу їхнього місцезнаходження. Проте, за словами ліванського джерела, ці пристрої були модифіковані ізраїльською спецслужбою "на етапі виробництва".

"Моссад вбудував у пристрій плату з вибуховим матеріалом, що може приймати код. Її надзвичайно важко виявити будь-яким чином. Навіть з використанням різних приладів або сканерів", – зазначив співрозмовник.

Джерело також повідомило, що три тисячі пейджерів вибухнули після отримання закодованого повідомлення, що одночасно активувало вибухівку.

Ще одне джерело в органах безпеки розповіло Reuters, що в нових пейджерах було заховано до трьох грамів вибухівки, яку "Хезболла" не помічала протягом кількох місяців.

Аналіз знімків, проведений агентством, виявив, що знищені пейджери мають формат і наклейки на задній панелі, які відповідають пейджерам, виготовленим компанією Gold Apollo з Тайбею (Тайвань).


Теги: ІзраїльИзраильВзрывВибухХезболлаЛіванЛиванМОССАД

Дата і час 18 вересня 2024 г., 07:41     Переглядів Переглядів: 1479
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

10 жовтня 2024 г.
loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.153695