АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 13°C
Харків: 11°C
Дніпро: 13°C
Одеса: 17°C
Чернігів: 14°C
Суми: 11°C
Львів: 14°C
Ужгород: 15°C
Луцьк: 15°C
Рівне: 15°C

Росія розгорнула секретне виробництво ударних дронів у Китаї, - Reuters

Читать на русском
Росія розгорнула секретне виробництво ударних дронів у Китаї, - Reuters
Росія розгорнула секретне виробництво ударних дронів у Китаї, - Reuters

Росія розпочала в Китаї секретну програму для розроблення та виготовлення ударних безпілотників великої дальності для використання у війні проти України.

Про це Reuters повідомили джерела в Європейському розвідувальному агентстві. Журналісти також дослідили документи російського оборонного підприємства, яке займається цим проєктом.

Зазначається, що розробкою та льотними випробуваннями нової моделі безпілотника під назвою «Гарпія-3» у Китаї за підтримки місцевих фахівців займається Іжевський електромеханічний завод (ІЕМЗ) «Купол», що є дочірнім підприємством концерну «Алмаз-Антей».

Це випливає зі звітів, які підприємство надіслало до Міноборони РФ на початку цього року з описом своєї діяльності. Пізніше компанія повідомила міністерству, що має можливість виробляти безпілотники, зокрема «Гарпія-3», у великих обсягах на заводі в Китаї.

Відповідно до звіту, «Гарпія-3» здатний пролетіти близько 2000 км із корисним навантаженням 50 кг. «Гарпія-3» та деякі інші моделі безпілотників, які виготовляються в Китаї, були доправлені до Іжевська для подальшого тестування за участю китайських спеціалістів. Завод отримав постачання семи моделей безпілотників, про що свідчать рахунки-фактури.

Протягом восьми місяців підприємство буде готове розпочати виробництво ударного дрона китайської розробки REM 1, вантажопідйомність якого становить до 400 кг. Ця технологія стане аналогом американського безпілотника Reaper.

У документах не вказано, де саме в Китаї розташований завод, пов’язаний з Росією, але там йдеться про те, що виробництво займе 80 гектарів і забезпечить випуск 800 безпілотників на рік.


Теги: Ижевский электромеханический завод (ИЭМЗ)БПЛА Гарпия-3Алмаз-Антейдронивоенное производствоКНРКитайРоссияРосія

Дата і час 25 вересня 2024 г., 15:55     Переглядів Переглядів: 2685
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

10 жовтня 2024 г.
loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.072128