АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 14°C
Харків: 11°C
Дніпро: 13°C
Одеса: 17°C
Чернігів: 15°C
Суми: 11°C
Львів: 16°C
Ужгород: 15°C
Луцьк: 16°C
Рівне: 16°C

Литва планує надати прикордонникам право збивати повітряні кулі контрабандистів

Читать на русском
Литва планує надати прикордонникам право збивати повітряні кулі контрабандистів
Литва планує надати прикордонникам право збивати повітряні кулі контрабандистів

Міністерка внутрішніх справ Литви Агне Білотайте оголосила, що внесе на розгляд парламенту зміни до законодавства, які нададуть прикордонникам можливість збивати повітряні кулі з контрабандними вантажами, які незаконно пересікають повітряний простір Литви.

Про це повідомляє LRT.

Коментар міністерки прозвучав після того, як пізно ввечері в суботу на територію Вільнюського аеропорту потрапила повітряна куля з контрабандними цигарками, яка, ймовірно, прибула з Білорусі. 

"Наше послання є чітким: ми запропонуємо законодавчі зміни, які дозволять нашим офіцерам знищувати такі об’єкти", – зазначила Білотайте журналістам у понеділок.

Коментуючи ситуацію, командувач Державної прикордонної служби Литви Рустамас Любаєвас повідомив BNS у понеділок, що прикордонники не мають ані зброї, ані законних повноважень для збивання таких об’єктів.

За словами Білотайте, повітряні кулі, що використовуються для контрабанди, обладнані GPS-передавачами, які дозволяють злочинцям визначати місцезнаходження вантажу після перетину ним кордону.

"Зараз розглядається пропозиція до регулятора зв’язку обмежити GPS-сигнал цих пристроїв зв’язку. Ми шукаємо конкретні рішення", – зазначила вона.

Міністерка не уточнила, коли можуть бути ухвалені ці законодавчі зміни і коли прикордонники отримають право збивати принаймні низьколетючі повітряні кулі, що перевозять контрабанду.

Прикордонники повідомляють, що помітили зростання цього виду контрабанди минулої весни і вже поінформували про це Міністерство внутрішніх справ.

Прикордонники також додають, що не можуть виявити більшість метеорологічних аеростатів при перетині литовського кордону, оскільки вони перебувають занадто високо і можуть бути помічені лише військовими радарами.


Теги: воздушный шарконтрабандистыКонтрабандаЛитва

Дата і час 01 жовтня 2024 г., 11:17     Переглядів Переглядів: 1664
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

10 жовтня 2024 г.
loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.066382