АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 8°C
Харків: 8°C
Дніпро: 8°C
Одеса: 8°C
Чернігів: 9°C
Суми: 8°C
Львів: 4°C
Ужгород: 8°C
Луцьк: 4°C
Рівне: 3°C

Держспоживслужба повідомила про результати розслідування отруєння людей у львівському закладі "Китайський привіт"

Читать на русском
Держспоживслужба повідомила про результати розслідування отруєння людей у львівському закладі "Китайський привіт"
Держспоживслужба повідомила про результати розслідування отруєння людей у львівському закладі "Китайський привіт"

До медичного закладу було госпіталізовано 76 осіб, серед яких 10 дітей та 2 вагітні. Всі вони відвідували ресторан «Китайський привіт» у м. Львів. За результатами аналізів у 25 пацієнтів та 1 працівника ресторану виявили бактерію Salmonella Enteritidis, яка спричиняє кишкові інфекції. Щодо 4 інших працівників наразі триває лабораторне дослідження.

Про це повідомляє Держспоживслужба.

"У процесі епідеміологічного розслідування фахівці Держпродспоживслужби виявили ряд порушень чинного законодавства, зокрема:

  • Порушення правил миття інвентарю: інвентар кондитерського цеху мився разом з інвентарем м’ясного та овочевого цехів у підвальному приміщенні;
  • Неправильне зберігання кухонного інвентарю: відсутні спеціальні ємності з кришками для зберігання вимитого обладнання;
  • Порушення у зберіганні продуктів: сипучі продукти зберігались у коридорі підвального поверху, порушено товарне сусідство у холодильному обладнанні;
  • Неорганізоване зберігання прибирального інвентарю та відсутність належного маркування;
  • Відсутній контроль температурних режимів зберігання продуктів – відповідні чек-листи та журнали не надані.

Під час перевірки з’ясовано, що лише 7 із 23 працівників ресторану мали медичні книжки. 16 працівників, які не надали документів, рекомендовано не допускати до роботи та направлено до сімейного лікаря для проходження обстеження й лікування.

Продовжуються дослідження зразків їжі, змивів з поверхонь обладнання та проб води. Під час вірусологічного дослідження проб води вірусів гепатиту А, ротавірусів, ентеровірусів та аденовірусів не виявлено.

Також перевірено м’ясо птиці та яйця, які використовували в ресторані:

  • м’ясо курки відповідає всім нормам безпечності, зокрема за рівнем радіації, мікробіологією та вмістом хімічних речовин;
  • яйця також безпечні і відповідають вимогам щодо якості та безпечності.

Держпродспоживслужба уважно стежить за ситуацією та продовжує проведення протиепідемічних заходів", - зазначено в повідомленні Держспоживслужби. 


Теги: ДержспоживслужбаГоспродпотребслужбасальмонеллезотруєнняЛьвовЛьвівОтравление

Дата і час 23 липня 2025 г., 17:51     Переглядів Переглядів: 1586
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus
04 листопада 2025 г.
loading...
Загрузка...

Наші опитування

Чи вірите ви, що Дональд Трамп зможе зупинити війну між Росією та Україною?







Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.041797