АНТИКОР — национальный антикоррупционный портал
МОВАЯЗЫКLANG
Киев: 22°C
Харьков: 23°C
Днепр: 24°C
Одесса: 23°C
Чернигов: 21°C
Сумы: 22°C
Львов: 12°C
Ужгород: 13°C
Луцк: 12°C
Ровно: 14°C

The Washington Post провели власне дослідження про скандальне фото із Широкиного

Читати українською
The Washington Post провели власне дослідження про скандальне фото із Широкиного
The Washington Post провели власне дослідження про скандальне фото із Широкиного

Фотографія радника голови Міністерства оборони Дмитра Муравського із зони АТО облетіла українські та світові ЗМІ як свідчення продовження кровопролитної війни на Донбасі. 

Світлину поширювали як доказ нового загострення бойових дій на фронті, зокрема у Маріупольському напрямку.

Однак, за кілька днів після появи фотороботи кореспонденти та журналісти запідозрили автора у тому, що емоційний знімок є насправді результатом “склеювання” кількох фотографій, а сама сцена бою – підлаштована фотографом і групою бійців.

У The Washington Post також дослідили питання автентичності знімку.

2 qhiqqxixdiqxhant

Якщо це фото несправжнє, підробка ставить його в довгу низку контроверсійних воєнних світлин, як наприклад фото “Падаючий солдат” Роберта Капи, зняте під час громадянської війни в Іспанії, – твердять автори розслідування.

1

У розмові з кореспондентами TWP Дмитро Муравський запевнив, що фотографія була зроблена 4 червня у Широкиному, а вибух – здійснений ворогом.

Командир взводу, офіцер Віктор Мороз заявив, що для побудови кадру фотограф та бійці закопали вибухівку доволі далеко від місця зйомки та прикрили піском, цементом чи крейдою. Кентон Фулмер, колишній технік зі знешкодження нерозірваних боєприпасів у армії США та чинний дослідник Armament Research Services (центр дослідження важкого озброєння) вважає, що вибухівка і справді була під чимось закопана, хоча схожий ефект міг спричинити комплексний артилерійський вогонь після потрапляння у землю.

Дмитро Муравський надав TWP оригінал фото та декілька наступних для аналізу.

Згідно з дослідженням Центру вивчення проблем розповсюдження імені Джеймса Мартіна, де фотографію проаналізували у елементі судової програми Tungstène, на фото практично немає слідів змін. Світлина була зроблена о 12:50:29 4 червня. Згідно з сайтом Міністерства оборони України,  у Широкино відбулася вогнева атака із 12:45 to 12:47.

За словами Олександри Тейлор, спікера української місії ОБСЄ, члени групи не зафіксували воєнних сутичок того дня.

Нагадаємо, раніше фотокореспондент, журналіст видання “Лівий берег” Максим Требухов заявив у коментарі ІНФОРМАТОРу, що навіть один прецедент спекуляції нівелює роботу польових журналістів загалом. Разом з тим, автор фото Дмитро Муравський твердить: знімок оригінальний, а не створений у техніці колажу. Фотограф запевнив кореспондента ІНФОРМАТОРа, що має намір продовжити польові зйомки.

Як відомо, фото Дмитра Муравського вперше було опубліковане Юрієм Бутусовим на сторінці у Facebook 17 серпня цього року.

Для ІНФОРМАТОРа переклала
Анна Андрашко


Теги: Муравский Дмитрий

Дата и время 28 августа 2016 г., 20:15     Просмотров Просмотров: 2666
Комментарии Комментарии: 0


Комментарии:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наши опросы

Когда, по-вашему, возможно окончание войны в Украине?








Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте
0.120112