АНТИКОР — национальный антикоррупционный портал
МОВАЯЗЫКLANG
Киев: 13°C
Харьков: 11°C
Днепр: 13°C
Одесса: 16°C
Чернигов: 13°C
Сумы: 11°C
Львов: 14°C
Ужгород: 15°C
Луцк: 15°C
Ровно: 16°C

40 градусів – не привід: лікар пояснив, коли варто викликати "швидку" дітям

Читати українською
40 градусів – не привід: лікар пояснив, коли варто викликати "швидку" дітям
40 градусів – не привід: лікар пояснив, коли варто викликати "швидку" дітям

Висока температура у дитини не є причиною для того, щоб викликати карету швидкої допомоги.

Повідомляє портал АНТИКОР з посиланням на ЗМІ.

Таку думку висловив лікар Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф міста Києва, голова Всеукраїнської спілки парамедиків Ярослав Вус.

За його словами, лікарі швидкої – не терапевти, які знають історію хвороби дитини. Тому допомогти їй, наприклад, у випадку сильного жару, не зможуть.

"Послухайте мою дитину". Ну можемо це зробити, але який сенс? Лікарі невідкладних станів – це не терапевти. По-перше, ми не завжди знаємо, як лікувати пацієнта далі. По-друге, ми бачимо його в перший і останній раз, і не знаємо, які у нього були хвороби до того, які у нього були алергічні реакції. Тому ми не можемо призначати лікування. Якщо дуже переживаєте за дитину – сходіть у поліклініку. Так роблять у європейських країнах", – зазначив Вус.

Як повідомляється на сайті Всеукраїнської спілки парамедиків, якщо батьки виявили у дитини температуру 40 градусів, максимум, що вони можуть зробити, – викликати дільничого лікаря, але не швидку. Це пояснюється тим, що сильний жар не входить до низки випадків, коли потрібна невідкладна допомога.

Зокрема зазначається, що українці мають право викликати катеру швидкої у випадку знепритомлення, судоми, раптового розладу дихання, несподіваного болю в серці, блювоти кров’ю, гострого болю у черевній порожнині, зовнішній кровотечі, ознаках гострих інфекційних захворювань, гострих психічних розладах, що загрожують життю і здоров’ю пацієнта або його оточуючих.

Якщо ж батьки викликають карету швидкої допомоги без наявності у дитини вищезазначених симптомів, їх можуть оштрафувати (від трьох до семи неоподаткованих мінімумів доходів громадян) або притягнути до відповідальності згідно зі статтею 183 Кримінального кодексу України.


Теги: швидка допомогаДітиВус Ярослав

Дата и время 11 января 2017 г., 09:43     Просмотров Просмотров: 8924
Комментарии Комментарии: 0


Комментарии:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

10 жовтня 2024 г.
loading...
Загрузка...

Наши опросы

Когда, по-вашему, возможно окончание войны в Украине?








Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте
0.071836