АНТИКОР — национальный антикоррупционный портал
МОВАЯЗЫКLANG
Киев: 14°C
Харьков: 11°C
Днепр: 13°C
Одесса: 17°C
Чернигов: 15°C
Сумы: 11°C
Львов: 16°C
Ужгород: 15°C
Луцк: 16°C
Ровно: 16°C

Депутати, які сьогодні проголосують за правки Чорновол до е-декларування, – маріонетки олігархів

Читати українською
Депутати, які сьогодні проголосують за правки Чорновол до е-декларування, – маріонетки олігархів
Депутати, які сьогодні проголосують за правки Чорновол до е-декларування, – маріонетки олігархів

Після трьох років війни і безрезультатної боротьби з корупцією влада, нарешті, знайшла головних корупціонерів — це громадські організації та засоби масової інформації.

До цього зводиться логіка правок Тетяни Чорновол, які пропонують зобов’язати ГО та ЗМІ декларуватися і підводить під кримінальну відповідальність, підтриманих вчора на антикорупційному комітеті депутами від Блоку Петра Порошенка, Опозиційного блоку, Народного фронту та Радикальної партії.

Неважливо, що до відповідальності не притягнутий жоден високопосадовий корупціонер, неважливо, що за мільйони незрозумілого походження в деклараціях досі ніхто не покараний, неважливо, що НАЗК через паралізоване керівництво за фантастичні сто-двохсотисячні зарплати так і не дало жодного відчутного результату – головне, щоб громадські організації і змі подали свої декларації.

При цьому Чорновол пхає свої правки до президентського законопроекту #6172, який готувався до другого читання по скороченій процедурі і повинен бути проголосований парламентом вже сьогодні. Це законопроект із благородною метою – врегулювати особливості подання деклараціями тими, хто на передовій, над яким ми працювали тиждень, щоб відверто маніпулятивний президентський непотріб відповідав задекларованій меті без ризику перетворитись в чергову корупційну дірку.

Напередодні комітету фінальний законопроект погодили всі, в тому числі представник Президента в парламенті Герасимов. Проте вчора на комітет представник Президента взагалі не дійшов. Натомість з’явилась Чорновол зі своїми правками і ще кілька десятків правок, які по суті розтягуть закон на шматки.

Всього до законопроекту було подано 49 (!) правок. Лише 5 із них — підготовлені робочою групою і стосуються питання військовослужбовців. Окрім них комітет врахував лише 2: голосами депутатів вже названих фракцій — правку про порядок подання декларацій ГО та ЗМІ і про відтермінування е-декларування до 1 травня. Повний перелік тут.

Але по суті будь-яка з цих правок може в результаті стати частиною закону вже сьогодні під час голосування. І замість того, щоб спокійно вирішити питання декларування військовослужбовцями, займатися питаннями перевірок декларацій того ж Президента, Прем’єра, депутатів і так далі з мільйонними статками, забезпечення повноцінної роботи системи е-декларування ми обговорюємо що? Чи повинні декларуватись го та змі.

Таке відволікання уваги — тактика, спрямована на те, щоб відвернути увагу від головного — відсутності результату. А головне – голосування за правки означатиме остаточну і офіційну делегітимізацію парламенту – остаточного перетворення його в маріонетку в руках корупціонерів і олігархів. Так і знайте – якщо ці правки будуть прийняті, парламент в Україні офіційно перестав існувати як орган представництва інтересів громадян.

Тактика влади завжди однакова: спочатку вони намагаються скасувати закон, який їм не подобається, а якщо не вдається скасувати – розтягують на шматки змінами і виключеннями. А якщо і це не вдається – то або нівелюють суть підзаконними актами, або просто тупо не виконують. І щоби запудрити людям мізки вони постійно відволікають увагу на другорядні і абсурдні речі.

«Корупція шкодить життю у різний спосіб. З економічного погляду вона забирає ресурси від їх найбільш продуктивного використання, діючи як реґресивний податок, що підтримує спосіб життя еліт за рахунок всіх інших. Найкращих і найталановитіших корупція спонукає витрачати свій час на ігри з системою, а не на інновації чи створення нового багатства. З політичного погляду корупція підриває леґітимність політичних систем, даючи елітам альтернативні до справжнього демократичного вибору способи утримання влади» (с) Френсіс Фукуяма

Саша Дрік


Теги: е-декларуванняДепутатиБлок ПорошенкоЧорновил Татьяна

Дата и время 23 марта 2017 г., 17:21     Просмотров Просмотров: 2089
Комментарии Комментарии: 0


Комментарии:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

10 жовтня 2024 г.
loading...
Загрузка...

Наши опросы

Когда, по-вашему, возможно окончание войны в Украине?








Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте
0.06201