АНТИКОР — национальный антикоррупционный портал
МОВАЯЗЫКLANG
Киев: 13°C
Харьков: 11°C
Днепр: 13°C
Одесса: 17°C
Чернигов: 14°C
Сумы: 11°C
Львов: 14°C
Ужгород: 15°C
Луцк: 15°C
Ровно: 15°C

Маршрутна мафія в Україні: у мережі розповіли про страшні реалії міжміських поїздок

Читати українською
Маршрутна мафія в Україні: у мережі розповіли про страшні реалії міжміських поїздок
Маршрутна мафія в Україні: у мережі розповіли про страшні реалії міжміських поїздок

Міжміські маршрутки в Україні возять людей, "як худобу", а щоб доїхати у пункт призначення необхідно пройти своєрідний квест.

Декілька історій на цю тему розповіла на своїй сторінці в соцмережі Facebook журналістка Валентина Клименко.

"Українські міжміські маршрутки - це квест. Щоб доїхати з точки А в точку Б, пасажиру потрібно знати номер телефону водія маршрутки, і по телефону записатися "в рейс". А якщо не знаєш, фіг ти доїдеш, бо на момент відправлення усі місця зайняті. Навіть якщо знайшов нелегальну точку відправлення маршрутки, бо вони нині паркуються, де домовляться", - написала вона.

За словами Клименко, у касі на автостанціях квитки не продаються, а люди змушені платити водію за стоячі місця.

"Субота, 22 квітня, Київ. Хвилин за 40 до відправлення потрібного мені автобуса запитую квиток на Дарницькому автовокзалі. Автобус заявлений у розкладі. Квитків немає. Тоді я знаходжу потрібний автобус, підходжу до водія і купую в нього квиток, причому це дешевше, ніж у касі. У час відправлення повний автобус під’їжджає до платформи, з якої він має відправлятися, і люди, які цивілізовано чекають, де потрібно, платять водію за стоячі місця", - розповіла жінка.

Крім того, водії кажуть взагалі не купувати квитків у касі, адже у них дешевше.

"Вівторок, 25 квітня, Прилуки. У мене важка сумка, я хочу купити квиток у касі, сісти в автобус і їхати до Києва. Купую квиток за 127 грн (в сітці тарифів написано 76 чи щось таке, але "то давно устарєло") на 17.20. На платформі маршрутки немає, я з важкою сумкою обходжу автостанцію і бачу пару маршруток Прилуки-Київ. Кажу: я уже з квитком, ви відправляєтеся о 17.20? Водій: у вас пільговий? - Який пільговий за 127 грн?! - Навіщо ж ви купляли, у мене коштує 100. А поїдемо тоді, коли набереться достатньо пасажирів. У Чернігівській області, здається, так працює весь транспорт", - пише Клименко.

До того ж, продовжує вона, людей возять, як худобу.

"Я не хочу квестів, я хочу купити квиток у касі, сісти на платформі і відправитися вчасно. Цей приватний бізнес схожий на партизанський рух, і люди в цих запилених, брудних, переобладнаних із вантажних мінівенів маршрутках по страшних дорогах їдуть, як худоба. З Києва цього не видно, але послухали б ви, що говорять про Київ у провінції - тотальна зневіра і зрада. Поважати себе в цих скотських умовах точно не виходить", - підкреслила жінка.

Користувачі соцмережі у коментарях також поділилися подібними історіями про проїзд у міжміських маршрутках у різних регіонах України.

 eiqkiqxdiruant


Теги: АвтобусиКиївМаршрутки

Дата и время 27 апреля 2017 г., 12:59     Просмотров Просмотров: 3096
Комментарии Комментарии: 0


Комментарии:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

10 жовтня 2024 г.
loading...
Загрузка...

Наши опросы

Когда, по-вашему, возможно окончание войны в Украине?








Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте
0.069443