АНТИКОР — национальный антикоррупционный портал
МОВАЯЗЫКLANG
Киев: 13°C
Харьков: 11°C
Днепр: 13°C
Одесса: 17°C
Чернигов: 14°C
Сумы: 11°C
Львов: 14°C
Ужгород: 15°C
Луцк: 15°C
Ровно: 15°C

Затриманих на акції в Петербурзі труїли газом у камерах відділку поліції

Читати українською
Затриманих на акції в Петербурзі труїли газом у камерах відділку поліції
Затриманих на акції в Петербурзі труїли газом у камерах відділку поліції

Затримані на акції протесту 12 червня в Петербурзі заявили, що в 33-му відділенні поліції, де вони провели ніч, в камери пустили газ.

Як повідомляє «ОВД-Інфо», штаб опозиціонера Олексія Навального передав аудіозаписи, на яких про газ розповідають два свідки. Ще два очевидця розповіли про газ безпосередньо «ОВД-Інфо».

За словами свідків, поліцейські запустили газ в камеру, де містився «буйний» затриманий, доставлений у відділення, але не з мітингу 12 червня.

«Зробивши це, поліцейські явно не подумали про те, як працює вентиляція в їх відділку: газ розповсюдився і в інші камери», — розповіла одна зі свідків, вона не назвала свого імені.

«Ми стали всі задихатися. Я в якийсь момент зрозумів, що просто не можу дихати», — розказав ще один свідок Олег Кабатов.

До відділку поліції приїхала «швидка», за даними одного зі співрозмовників видання, її викликав затриманий, який зумів пронести в камеру телефон. Лікарі, за словами очевидців, заявили, що «сюди треба привезти десять «швидких», перевірили пульс і поїхали.

«Дівчата, які були зі мною, стали стукати, просили, щоб нас вивели і якось допомогли нам. Поліцейський відкрив і закрив нас. Сказав: «Сидіть далі». Я вже зрозуміла, що, напевно, все, я гину, вмираю, тому що я намагаюся зробити вдих і не можу. Я роблю вдих, і газ потрапляє мені в горло, і я ще більше задихаюся», — розказала затримана.

Пізніше поліція все ж вивела затриманих з камер в актовий зал в підвалі. Припущень про те, який саме газ був розпорошений в відділенні поліції, «ОВД-Інфо» не висуває. Один з очевидців припустив, що був застосований перцевий газ.


Теги: затриманняНавальныйСанкт-ПетербургРосіяпротести

Дата и время 19 июня 2017 г., 13:57     Просмотров Просмотров: 1766
Комментарии Комментарии: 0


Комментарии:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

10 жовтня 2024 г.
loading...
Загрузка...

Наши опросы

Когда, по-вашему, возможно окончание войны в Украине?








Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте
0.065257